logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony Ericsson V600i – jak wgrać język polski przez USB Smart, które pliki wybrać?

Cyrano 15 Maj 2006 17:56 1811 10
REKLAMA
  • #1 2628127
    Cyrano
    Poziom 18  
    Ocena: 3
    Niech ktoś proszę wytłumaczy jak głupiemu, czy na supporcie USB Smart jest polski do V600i - tzn. w którym katalogu i jakie ma oznaczenia - potrzebuję chyba pliki Main i FS? Dzięki za pomoc!
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2628200
    telekomuna
    Poziom 29  
    Ocena: 9
    to samo co do k600 potrzebne ci main i fs w tej samej wersji cidu ktory ma telefon.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 2628206
    tonk
    Spec od GSM
    Ocena: 57
    nie w zadnym nie ma (mowie o v600) natomiast jesli jest tak jak pisze telekomuna to szukaj na CID 49 bo v600i chyba tylko ten maja, ale najlepiej sprawdz tak jak kolega pisze

pozdro
  • REKLAMA
  • #4 2628219
    telekomuna
    Poziom 29  
    tonk jesli nie wiesz dokladnie nie wprowadzaj w blad. jesli nie wierzysz poszukaj chocby w wyszukiwarce elektrody.
  • #5 2628240
    tonk
    Spec od GSM
    Ocena: 57
    ale ja ci nie napisalem ze nie wierze :) napisalem ze na supporcie w folderze v600i na 100% nie am wszystkie sa z vodafone a w zadnym nie ma PL, jak bede mial jakiegos v600 w rece takze napewno zrobie jak piszesz, tazke sorki jak urazilem
    pozdro
  • REKLAMA
  • #6 2628252
    telekomuna
    Poziom 29  
    tonk nie uraziles bo nie miales czym ale nie rob ze mnie idioty bo w sumie wychodzi ze pisze sam do siebie (wiesz chyba o co mi chodzi - zmiana twojego posta o tresci mniej wiecej takiej "nie nie ma do tego polaka")
    to tyle pozdrawiam.
  • #7 2630174
    Cyrano
    Poziom 18  
    Ocena: 3
    telekomuna napisał:
    to samo co do k600 potrzebne ci main i fs w tej samej wersji cidu ktory ma telefon.

To jeszcze uściślenie: Flaszować jednocześnie Main i FS, z zaznaczonym "Complete phone after flash"? Czy może najpierw samo Main, a później samo FS z zaznaczonym "Complete" - zastanawia mnie dopisek "use after flash FS file"?
  • #9 2630255
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2088
    Daj pierwsze odczyt info i zobaczysz jaki fon ma cid, wgrywasz jednocześnie MAIN i FS oraz zaznaczasz complete phone after flash, jeżeli na końcu wyskoczy błąd i nie zrobi complete.... to wgrywasz jeszcze plik erom i zaznaczasz complete...
    Po tych zabiegach fon będzie miał pl. robiłem taki model w sobote :)
    pozdr
  • #10 2630260
    telekomuna
    Poziom 29  
    tino2003 ja nigdy tak nie kombinowalema troche sie tego przewinelo - normalnie main + fs i complete after flash i nie ma sily zeby nie dzialalo. sprzet: usb smart + kable od cruisera
  • #11 2630281
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2088
    Jednak jest taka siła i miałem już takiego któremu dopiero cruiser pomógł. A ten ostatni miał cid 37 i po main i fs nie robił mi complet dopiero po wgraniu erom zrobił complem i się obudził. Też smartem i też na kablach cruisera.
    pozdr

Podsumowanie tematu

✨ Aby wgrać język polski do Sony Ericsson V600i za pomocą USB Smart, należy użyć plików Main i FS o tej samej wersji CID, którą posiada telefon (najczęściej CID 49 dla V600i). Proces polega na jednoczesnym flashowaniu obu plików z zaznaczoną opcją "Complete phone after flash". W przypadku pojawienia się błędu i braku zakończenia procesu, konieczne może być dodatkowe wgranie pliku EROM również z opcją "Complete". Zaleca się najpierw odczytać informacje o telefonie, aby potwierdzić wersję CID. Do flashowania często używa się kabla USB Smart, a w niektórych przypadkach kabel od Cruisera może okazać się skuteczniejszy. Wgrywanie polskiego języka wymaga dokładnego dopasowania plików do CID telefonu, a wszystkie pliki powinny pochodzić z odpowiedniego katalogu dedykowanego modelowi V600i.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA