Po wymianie spuchnietego C5207 1500uF oraz C5205, 5206, 5208, urządzenie po podłączeniu do sieci przez około 30sek wyświetla napis LOADING, nastepnie wchodzi w stan czuwania. Wtedy można je załączyć ale tylko przez około 10-15sek i pracuje bez problemu. Jeżeli nie załączę recordera w tym czasie, urządzenie wyłącza się (gaśnie) i nie można go załączyć. Tak samo dzieje się gdy wyłączę pracujące urzadzenie w stan czuwania, wtedy gaśnie po około 3-5sek. Dopiero jak ostygnie, trzeba wyciągnąć wtyczkę z sieci i można powtórzyć sposób załączenia.
Podejrzewam że przyczyna może być w przetwornicy ale pomierzyłem już wszystko co można było zmierzyć, pozostały tylko układy STR-G6653 i PQ5VE3. Napięcia w normie za wyjątkiem SW12V jest 10,5 oraz 45V jest 54V .
Nie mam już pomysłu co dalej. Proszę o jakieś sugestie. Może ktoś miał podobny problem.
Z góry dziękuje!
Podejrzewam że przyczyna może być w przetwornicy ale pomierzyłem już wszystko co można było zmierzyć, pozostały tylko układy STR-G6653 i PQ5VE3. Napięcia w normie za wyjątkiem SW12V jest 10,5 oraz 45V jest 54V .
Nie mam już pomysłu co dalej. Proszę o jakieś sugestie. Może ktoś miał podobny problem.
Z góry dziękuje!