logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zaprogramować Motorola GP 1200 i przeflashować na MT2100?

cod46 16 Maj 2006 17:18 7867 6
REKLAMA
  • #1 2631572
    cod46
    Poziom 15  
    Ocena: 10
    Posiadam 2 motorole gp 1200 i chciałbym zeby pracowały konwencjonalnie mam zamiar kupić programator
    http://www.allegro.pl/item103143043__programator_motorola_rib_jak_oryginalny_.html
    z elektrody pościągałem też programy do motoroli
    Ale tu pojawia sie problem
    1. Jak obsługuje sie takie programy co ustawić i jak skonfiguroać
    żeby nie spartaczyć

Niestety jest wiele tematów na temat programowania ale nie gp 1200

2. z tego co wiem w gp 1200 mozna ustawić 10 kanałów konwencjonalnych w 4 różnych personalizacjach ale 40 ch to troche mało

Przeczytałem ze istnieje możliwośc przefleszować na mt 2100 ale jest to trudne i mozna uszkodzić radio :( ale można miec do dyspozycji 250 ch Więc gra warta świeczki

1. jak się to robi jest kilka opisów na necie nawet na elektrodzie ale w jezyku obcym , możektoś to już robił i mugłby sie podzielić dośwaidczeniami powiedzieć w jakiej kolejności co i jak :)
    jak jest chronologia zabiegów skąd zdobyć wszystkie potrzebne programy, wsad itp.

Za pomoc z góry dziękuję Marcin
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 2652235
    cod46
    Poziom 15  
    Na stronie podanej wyżej jest podany spis programów

Software for the conversion:
    GM/GP1200 DPS Programmer
    2100 series Sky Walker Radio Upgrade Utility
    2000&2100 Select 5 Kit.No. GV6011 software or 2100 WOOKIE-LAB patched version.
    MTSX-LAB for MT2000/8000/9000 radios

skąd to wziąść ???

pozdrawiam Marcin
  • REKLAMA
  • #4 2655723
    cod46
    Poziom 15  
    Znalazłem na rosyjskiej stronie trochę ciekawych rzeczy

http://www.qsl.net/ew1ln/mc2100.html

da sie pobrać programy :-)

Dalej szukam osoby mogącej mi pomuc w przeróbce

Marcin
  • #5 2759721
    cod46
    Poziom 15  
    witam

Nadal poszukuje odpowiedzi na moje pytanie :

1. Jak obsługuje sie takie programy co ustawić i jak skonfiguroać
    żeby nie spartaczyć

czyli jakich opcji nieruszac , jaka jest kolejnośc programowania itp

Poprostu niemam dośwaidczenia w tej dziedzinie czytam na forum na ten temat ale konkretów brakuje :-( niestety

narazie sie wyleczyłem z zamiany softu itp ale pierwsze pytanie jest dlamnie wazne !!!

Pozdrawiam Marcin
  • REKLAMA
  • #7 2768663
    cod46
    Poziom 15  
    mam takie 3 radia troche mnie nie stać na taką operacje ai dodam ze pisałem ze narazie sie wyleczyłem z przeróbki na 2100 :)
    Jak nabiore wprawy z zabawą probramowania tych radii to sie zdecyduje

Pozdrawiam Marcin

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy programowania radiotelefonów Motorola GP 1200 oraz możliwości ich przeflashowania na model MT 2100 w celu zwiększenia liczby dostępnych kanałów z 10 do 250. Użytkownik planuje użyć programatora kompatybilnego z Motorola RIB i poszukuje instrukcji obsługi oraz konfiguracji oprogramowania do programowania GP 1200, aby uniknąć błędów. Wskazano źródła oprogramowania i narzędzi potrzebnych do konwersji, takie jak GM/GP1200 DPS Programmer, 2100 series Sky Walker Radio Upgrade Utility, oraz wersje oprogramowania GV6011 i WOOKIE-LAB. Podano linki do stron z opisami i programami, w tym zagraniczne i rosyjskie źródła. Poruszono problem braku szczegółowych instrukcji dotyczących kolejności i ustawień podczas programowania oraz ryzyko uszkodzenia radia przy próbie flashowania. Zaproponowano również alternatywę w postaci gotowej przeróbki oferowanej na aukcji, gwarantującej poprawność wykonania. Użytkownik wyraża potrzebę zdobycia doświadczenia w programowaniu przed podjęciem decyzji o modyfikacji oprogramowania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA