logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Canon 5500 Błąd E1. Jak to naprawić i co się stało?

Robert7980 17 Maj 2006 09:34 8908 6
REKLAMA
  • #1 2633806
    Robert7980
    Poziom 11  
    Ocena: 7
    Witam mam drukarkę Canon BJC 5500 i wyskoczył mi komunikat Error E1.
    Czy może ktoś wie jak to naprawić i w czym tkwi problem? Pozdrawiam Wszystkich.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2633829
    suport
    Poziom 11  
    Ocena: 10
    E1- błąd pobierania lub wyjścia papieru.

Proponuję zobaczyć czy nie jest wyrwana dzwignia któregoś z czujników lub zakleszczony kawałek papieru
  • REKLAMA
  • #3 2633866
    Robert7980
    Poziom 11  
    Ok dzięki zaraz to przetestuję.

Dodano po 7 [minuty]:

To pomogło :-) Ale teraz mam kolejny błąd: C1
  • #4 2634043
    suport
    Poziom 11  
    C1- pampers pełny jeśli błąd pojawia się z sygnałem dzwiękowym natomiast jesli się tylko wyświetla oznacza że czujnik odczytuje brak atramentu.
  • REKLAMA
  • #5 2634190
    Robert7980
    Poziom 11  
    A jaki pampers ? :) Wymieniłem tusz na nowy i dalej to samo. Pojawia się komunikat C1 i sygnał.
  • Pomocny post
    #6 2634302
    suport
    Poziom 11  
    Pampers jest to element wchłaniający tusz który pochodzi z czyszczenia głowicy.Drukarka ma licznik wydruków i po pewnej ilości się blokuje własnie tym kodem.Należy wymienić ten wkład albo go wyprać a błąd skasować.Jeśli dokonamy tylko kasacji błędu może się okazać że będzie się tusz wylewał na biurko.Niestety takiej operacji powinien dokonać serwis (dużo rozbierania i brudna robota)
  • REKLAMA
  • #7 2634651
    Robert7980
    Poziom 11  
    Ok dięki. To w takim razie mam dużo roboty i prania :) A jak się to kasuje?

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Drukarka Canon BJC 5500 wyświetla błąd E1, który oznacza problem z pobieraniem lub wyjściem papieru, często spowodowany uszkodzoną dźwignią czujnika lub zakleszczonym papierem. Po usunięciu tego problemu pojawił się błąd C1, który wskazuje na pełny lub nasycony tuszem element absorbujący (tzw. "pampers"). Ten element pochłania nadmiar tuszu z procesu czyszczenia głowicy. Drukarka posiada licznik wydruków, który po osiągnięciu limitu blokuje urządzenie sygnalizując błąd C1. Rozwiązaniem jest wymiana lub wypranie wkładu absorbującego tusz oraz zresetowanie błędu. Operacja ta wymaga rozebrania drukarki i jest zalecana do wykonania w serwisie ze względu na skomplikowany i brudny charakter czynności.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA