logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak uruchomić końcówkę mocy Sharp System 7700? Podłączenie 12V

majster1990 17 Maj 2006 15:08 1498 8
REKLAMA
  • #1 2634757
    majster1990
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    Witam posiadam taka koncowke jak w opisie. I nie wiem jak ja uruchomic:/ Czytalem gdzies ze trzeba 12V gdziej podac zeby sie zalaczyla?? z tylu wychodzi kabel 3 zylowy i on jest wlasnie chyba do zalaczenia koncowki, dolaczam zdjecie. i Teraz nie wiem na ktorą zyle zapodac te 12V:/ Chce ja podlaczyc pod komputer. Prosze o jak najszybsza odpowiedz!! Z gory dzieki!! A i jeszcze jedno czy te 12V moglbym z zasilacza komputerowego wziasc?? Bo mam nie potrzebny.
    Załączniki:
    • Jak uruchomić końcówkę mocy Sharp System 7700? Podłączenie 12V d.JPG (48.84 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 2635136
    pawełek3650
    Poziom 16  
    Ocena: 85
    witam mam identyczną końcówke i w swojej zastosowałem zasilacz od anteny tv bo był na 12V a co do tego od kompa to niewiem bo tam jest impulsowy to niewiem czy niebedzie przenosic na głosniki i ja w swoje miałem tylko 2 kable zeby ja zasilic nie trzy pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 2635177
    majster1990
    Poziom 14  
    u mnie sa 3:/ jeden jest z bialym paskiem a 2 pozostale takie same. Narazie chce sprawdzic czy koncowka dziala wiec od kompa zasilacz chyba bedzie dobry? Prawdopodobnie na ten kabel z bialym paskiem trzeba dac 12V a na ktorys z pozostalych mase?? DObrze kombiunuje? Nie chce czegos spalic:/

Dodano po 49 [minuty]:

Kurcze ludzie prosze Was bardzo pomozcie!! musze ja dzis odpalic!!:/ trzeba podac na ktorys z tych kabli 12V?? Jesli tak to na ktore dokladnie i czy to 12V moze byc z zasilacza komputerowego?? Jeszcze raz pliksa! I dzieki z gory!!
  • REKLAMA
  • #4 2635671
    ALTON
    Poziom 38  
    Ocena: 145
    Wiesz dlaczego nikt nie pomaga ? Bo było to już setki razy omówione na elektrodzie. Niestety niechce ci się użyć opcji SZUKAJ.
  • #5 2635679
    radyjator
    Poziom 19  
    Ocena: 54
    Najprościej zdjęć pokrywę i się rozejżeć do czego są podpięte te 3 żyły i w jaki sposób. Zasilacz AA bądź ATX nie zakłuci w zaden sposób pracy końcówki gdyż prazuje z czestotliwością nie słyszalną dla ludzkiego ucha po drugie końcówka nawet moze nie przenosiś takich wysokich czestotliwości więc zasilacz załatwiony.
  • #6 2635698
    majster1990
    Poziom 14  
    ALTON wlasnie ze uzywam opcji szukaj!! Ale nic nie znalazlem konkretnego na ten temat:/ nawet w google probowalem i tez nic:/ chyba ze to ja nie umiem szukac:/ tak wiec dalej prosze o pomoc z ta koncowka. Wiem ze Ty Alton masz taka wiec napewno wiesz jak to podlaczyc?? Prosze pomozcie!! Siedze juz chyba ze 2 godziny i szukam ale nic nie moge znalesc:/
  • #7 2638495
    majster1990
    Poziom 14  
    Poradzilem sobie sam prosze o usuniecie tematu!!
  • REKLAMA
  • #8 2719520
    roman89
    Poziom 15  
    Jak to zrobiłeś podaj zdjęcie jak trzbe podłaczyćdo tej końcówki komputer bo sam ma tą samą końcówke mocy i nie wiem jak sam to zrobić:/
  • #9 2898067
    majster1990
    Poziom 14  
    temat uwazam za zamkniety!

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy uruchomienia końcówki mocy Sharp System 7700 poprzez podłączenie zasilania 12V do trzyżyłowego kabla wychodzącego z urządzenia. Użytkownik pyta, na którą żyłę należy podać 12V oraz czy można użyć zasilacza komputerowego do zasilania końcówki. W odpowiedziach pojawiły się sugestie, że zasilacz impulsowy od komputera może wprowadzać zakłócenia, ale nie jest to regułą, a zasilacz ATX lub zasilacz antenowy 12V powinien działać poprawnie. Zaznaczono, że najprościej jest zdjąć pokrywę końcówki i sprawdzić, do czego są podłączone poszczególne żyły kabla. Użytkownik ostatecznie sam poradził sobie z podłączeniem i zamknął temat. W dyskusji podkreślono również, że temat był wielokrotnie omawiany na forum, a opcja wyszukiwania powinna być użyta przed zadaniem pytania.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA