logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak sprawdzić model karty sieciowej PCI Ethernet Controller?

cmurek 20 Maj 2006 14:00 36514 8
REKLAMA
  • #1 2645025
    cmurek
    Poziom 16  
    Ocena: 5
    Witam. Mam kartę sieciową (PCI ETHERNET CONTROLLER) i nie wiem jaka jest jej konkretna nazwa bo potrzebuje przecież do niej sterowników a nie wiem jakich. Sprawa pilna ! Z góry dziękuję :)
  • REKLAMA
  • #2 2645044
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 584
    cmurek napisał:
    Mam kartę sieciową (PCI ETHERNET CONTROLLER) i nie wiem jaka jest jej konkretna nazwa

My też nie wiemy. Wróżki mają wolne, a kolega nie raczył nic o niej napisać. Czy na karcie nie ma żadnych napisów? na układach scalonych też napisów żadnych nie ma? Fotografii karty kolega też na Forum zamieścić nie może?
    cmurek napisał:
    bo potrzebuje przecież do niej sterowników a nie wiem jakich.

1. W związku z tym, co napisałem wyżej, my też nie wiemy.
    2. Czy kolega jest pewien, że Windows XP sam jej nie rozpozna? Próbował kolega?
  • REKLAMA
  • #3 2645059
    cmurek
    Poziom 16  
    Posiadam WIN98SE i nie mam do tej karty sterowników. Na karcie żadnych napisów mówiących o producencie. Chodzi o to w jaki sposób mogę się dowiedzieć właśnie co to za karta. Czy są może jakieś programy którymi można to sprawdzić lub coś takiego.
  • REKLAMA
  • #4 2645076
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Napisów na układach scalonych też oczywiście nie ma? Ktoś je starł?
  • #5 2645086
    cmurek
    Poziom 16  
    Komp jest zaplombowany !!! więc sprawdzanie tego od wewnątrz odpada !
  • REKLAMA
  • #6 2645103
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Czy nie jest to karta sieciowa zintegrowana z płytą główną? Jeżeli tak, to sterowniki tej karty będą na CD z oprogramowaniem płyty głównej. Proszę podać oznaczenie płyty głównej - gdziec w dokumentach komputera coś musi być napisane.
  • #7 2645118
    cmurek
    Poziom 16  
    Nie jest to karta zintegrowana!
  • #9 2645143
    Hyde911
    Poziom 24  
    Ocena: 18
    a co się stało ze sterownikami które z pewnością dostałeś w sklepie??

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada kartę sieciową PCI Ethernet Controller, której model i producent są nieznane, a potrzebne są sterowniki. Karta nie posiada żadnych oznaczeń ani napisów na układach scalonych, a komputer jest zaplombowany, co uniemożliwia fizyczną identyfikację sprzętu. Karta nie jest zintegrowana z płytą główną, więc sterowniki nie znajdują się na dołączonym do płyty CD. Wskazano możliwość użycia oprogramowania diagnostycznego, takiego jak Everest Home Edition, które może rozpoznać model karty sieciowej i pomóc w znalezieniu odpowiednich sterowników. Zasugerowano również sprawdzenie, czy system operacyjny (np. Windows XP) sam nie rozpozna urządzenia, jednak użytkownik korzysta z Windows 98SE i nie posiada sterowników.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA