logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kodak EasyShare C330 jako kamerka internetowa - jak to zrobić?

syckoketrzyn 21 Maj 2006 13:09 10323 6
REKLAMA
  • #1 2648122
    syckoketrzyn
    Poziom 21  
    Ocena: 4
    Mam pytanie!! Posiadam cyfrówkę kodak easy share c330 i czy jet możliwość by zrobić z niego kamerkę internetową bo w oprogramowaniu jakie dostałem do aparatu nic takiego co by rozwiązało mój problem. W aparacie jest opcja w dwóch systemach PAL i NTSC czyli jakieś łącze wideo można utworzyć?? Czekam na mądre rady. Pozdrawiam !!!!
  • REKLAMA
  • #2 2648263
    Platon
    Poziom 42  
    Ocena: 169
    Jak aparat ma wyjscie wideo, to mozesz ogladac fotki na TV. Jezeli proeducent nie przewidzial zastosowania aparatu jako kamerki, to nie uzyejsz tego w ten sposob.
  • REKLAMA
  • #3 2648272
    Bogdanor
    Poziom 27  
    Ocena: 32
    Kiedys mi tez takie mysli chodzily po glowie ale nie wiem czy by to zadzialalo..(mam kodaka ls663) Jesli aparat ma wyjscie TV (a pewnie ma) to mozna by sprobowac ustawic przechwytywania za pomoca np. jakiejs karty TV albo ViVo , na pewno by zadzialalo w programach typu Windows Movie Maker, a co do komunikatorow to nie wiem.
  • #4 2649898
    Trabi
    Poziom 36  
    Ocena: 792
    Można. Podłaczając pod wejście karty TV aparat, można go używać wówczas jako kamerki internetowej. trzeba tylko w komunikatorze (jeśli ma opcję wyboru) ustawić przechwytywanie z karty TV. W aparacie wyłączyć trzeba funkcję oszczędzania baterii, bo niestety wyłącza się po minucie czy kilku minutach. No i zasilacz by się przydał, bo akumulatory szybko wyzioną ducha.
    Jeśli aparat nie ma bezpośredniej mozliwosći używania go jako kamerki, to tylko taka opcja Ci pozostaje; nic innego nie zrobisz.
  • REKLAMA
  • #5 2649984
    Accura
    Poziom 22  
    Ocena: 30
    Jeżeli postąpisz jak radzi Trabi to będziesz zadowolony na 100%, od jakiegoś roku tak wykorzystuję swojego Olympusa Camedia C-2 Zoom
  • REKLAMA
  • #6 2650021
    Bogdanor
    Poziom 27  
    Ocena: 32
    tak, ale pisze sie tez(hih) ze matryce w takich aparatach nie powinny byc dlugo uzywane gdyz moga sie degenerowac (martwe pixele, stale swiecace punkty itp.)
  • #7 2650177
    Accura
    Poziom 22  
    Ocena: 30
    Mój Olympus miał i ma kilka martwych pixeli różnicy nie widzę do dnia dzisiejszego, przyznam się że o tym nie wiedziałem. Wielkie dzięki za info.

Podsumowanie tematu

✨ Kodak EasyShare C330 nie posiada natywnej funkcji kamery internetowej w dostarczonym oprogramowaniu. Aparat wyposażony jest w wyjście wideo (PAL/NTSC), które umożliwia podłączenie do telewizora w celu przeglądania zdjęć. Aby użyć go jako kamerki internetowej, należy podłączyć wyjście wideo aparatu do wejścia karty TV lub urządzenia ViVo w komputerze. Następnie w programie do przechwytywania obrazu (np. Windows Movie Maker) lub w komunikatorze internetowym z obsługą wyboru źródła wideo ustawić przechwytywanie z karty TV. Konieczne jest wyłączenie funkcji oszczędzania baterii w aparacie, ponieważ automatycznie się wyłącza po kilku minutach, a także zalecane jest stosowanie zasilacza zewnętrznego ze względu na szybkie rozładowywanie akumulatorów. Użytkownicy ostrzegają, że długotrwałe używanie matrycy aparatu jako kamery może prowadzić do degradacji obrazu, np. powstawania martwych pikseli. Przykładem podobnego zastosowania jest Olympus Camedia C-2 Zoom, który był używany jako kamera internetowa w ten sposób.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA