logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak usunąć hasło BIOS w laptopie Dell CPx?

rafik_o 21 Maj 2006 16:09 8160 7
REKLAMA
  • #1 2648783
    rafik_o
    Poziom 14  
    Ocena: 6
    Witam
    Jak w temacie mam laptopa Dell Cpx i niestety woła na poczatku hasła do biostu moze mi ktos powiedzieć jak usunać to zabezpieczenie?? ponieważ nie znam hasla i nie moge nic zrobić.
    Czekam na odpowiedz
  • REKLAMA
  • #2 2648806
    Platon
    Poziom 42  
    Ocena: 169
    Poprosic poprzedniego wlasciciela o hasło. Chyba ze tak szybko biegles z laptopem, ze zapomniales zapytac.
  • REKLAMA
  • #3 2648850
    rafik_o
    Poziom 14  
    kupiony na gieldzie u niemcow nie moja wina ze nie podali !! gdybym znał własiciela to bym nie pisał tego post'a
  • REKLAMA
  • #4 2648902
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 585
    rafik_o napisał:
    kupiony na gieldzie u niemcow nie moja wina ze nie podali !!

Ale kolegi wina, że nie zapytał. Nie włączał go kolega przed zapłaceniem? Przecież przy włączeniu okazałoby się, że jest hasło. No, chyba że kupującemu się bardzo spieszyło i miał duże zaufanie do sprzedającego.
    Niech kolega wpisze najpierw w wyszukiwarkę Elektrody takie coś +dell +cpx +hasło, potem niech kolega te wątki przeczyta, a potem dopiero - jeżeli będzie taka potrzeba - proszę kontynuować ten wątek, albo proszę go zamknąć.
  • #5 2649755
    rafik_o
    Poziom 14  
    no jedz kolego jedz do niemiec na fulmark i kup laptopa i wez go sprawdz eh szukalem na forum i nic ciekawego nie znalazlem dlatego pisze posta a wy tylko ciekawi skad go mam a pomocy nie widze !!! dziekuje bardzo wam za taka pomoc widocznie trzeba jej poszukać gdzies indziej !!
  • REKLAMA
  • #7 2651011
    krzychol66
    Poziom 25  
    Ocena: 125
    rafik_o napisał:
    no jedz kolego jedz do niemiec na fulmark i kup laptopa i wez go sprawdz eh szukalem na forum i nic ciekawego nie znalazlem dlatego pisze posta a wy tylko ciekawi skad go mam a pomocy nie widze !!!

A czemu się dziwisz?
    W ubiegłym roku zap...li nam z firmy czternaście laptopów, w większości właśnie Dell Latitude CPx. Sprzęt był na szczęście ubezpieczony, ale średnio jakieś 3 m-ce pracy każdego z nas poszły "z dymem". Jakbym dorwał drania, to...
    Co do zakupu: a ileż to sekund potrzeba, żeby włączyć laptopa i zobaczyć, czy startuje? a jeżeli jest hasło i sprzedający go nie zna, to jak myślisz, skąd sprzęt pochodzi?
    Koledzy, duża prośba:
    Odpowiedź na pytanie tytułowe, to de facto ułatwienie życia ZŁODZIEJOM, którzy też elektrodę czytają. NIE ODPOWIADAJMY!
  • #8 2653297
    TONI_2003
    Moderator
    Ocena: 3818
    Myślę że już na ten temat wystarczy tej polemiki !
    Jest taka opcja na forum jak szukaj !
    Poza tym temat podobny widziałem chyba wczoraj , a może parę dni temu .
    Temat przewija się przynajmniej raz w tygodniu i oprócz nabijania postów tak naprawdę niczego sensownego nie wnosi !
    Temat zamykam odpowiedzi nic nowego nie wniosą w tym temacie!
    Tym bardziej że sytuacja wygląda na zbyt niejasną , a co za tym idzie nie powinna mieć miejsca na naszym forum!

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada laptop Dell CPx zabezpieczony hasłem BIOS, którego nie zna, i pyta o metody usunięcia tego zabezpieczenia. W odpowiedziach sugerowano kontakt z poprzednim właścicielem w celu uzyskania hasła oraz samodzielne sprawdzenie sprzętu przed zakupem, aby uniknąć takich problemów. Wskazano również na dostępność podobnych wątków na forum Elektroda.pl, gdzie można znaleźć informacje dotyczące hasła BIOS w laptopach Dell CPx. Dyskusja podkreśla, że udzielanie instrukcji usuwania hasła BIOS może ułatwiać nieautoryzowany dostęp i jest niepożądane na forum. Temat został ostatecznie zamknięty ze względu na powtarzalność i kontrowersyjny charakter zapytania.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA