logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zaprojektować aktywny filtr pasmowo-przepustowy z tłumieniem 85dB?

6pmb 22 Maj 2006 00:06 1747 1
REKLAMA
  • #1 2650632
    6pmb
    Poziom 1  
    Dzien dobry
    Mam do Was prośbe czy możecie mi pomóc w tym projekcie bo nie zabardzo wiem co i jak z czym..
    Mianowicie mam do wykonania projekt tego filtru , dane mam 3 czestotliwości i 3 pasma do nich oraz tłuminie jakie mam osiągnąc to 85dB(bodajże to jest tłumienie)
    a wiec:
    1KHz - 100Hz
    10KHz-500Hz
    100KHz-5KHz

OCZYWISCIE CHODZI O FILTR AKTYWNY

wykonałem obliczenia (pojemnosc kondensatorów , rezystorów, wzmocnienie, dobroć) tylko nie wiem jak schemat powinien wyglądać oraz co zrobić lub jak uzyskac te 85dB (minimum 60dB).
    Za wszelka waszą pomoc będe wdzięczny :)
    Pozdrawiam
    Łukasz
  • REKLAMA
  • #2 2650919
    ed-ek
    Poziom 34  
    Ocena: 42
    6pmb napisał:
    Dzien dobry
    Mam do Was prośbe czy możecie mi pomóc w tym projekcie bo nie zabardzo wiem co i jak z czym..
    Mianowicie mam do wykonania projekt tego filtru , dane mam 3 czestotliwości i 3 pasma do nich oraz tłuminie jakie mam osiągnąc to 85dB(bodajże to jest tłumienie)
    a wiec:
    1KHz - 100Hz
    10KHz-500Hz
    100KHz-5KHz

OCZYWISCIE CHODZI O FILTR AKTYWNY

wykonałem obliczenia (pojemnosc kondensatorów , rezystorów, wzmocnienie, dobroć) tylko nie wiem jak schemat powinien wyglądać oraz co zrobić lub jak uzyskac te 85dB (minimum 60dB).
    Za wszelka waszą pomoc będe wdzięczny :)
    Pozdrawiam
    Łukasz

Żeby cokolwiek powiedzieć,musisz dołączyć swoje obliczenia. Za bardzo nie wiem na jakiej podstawie je wykonałeś - przecież aby obliczyć wartość elementów,musisz znać typ filtru - typ sam wybierasz. A jak znasz typ, to znasz schemat ogniwa.
REKLAMA