logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6100 – obsługiwane formaty dzwonków, wymiary tapet, sterowniki DKU-5

lukmistrz 23 Maj 2006 18:32 1949 6
REKLAMA
  • #1 2655985
    lukmistrz
    Poziom 13  
    Ocena: 93
    mam nokie 6100 no i do niej kabel ktorym moge zgrywac tapety, dzwonki, gry no i chce zgrac np. tapete to ona musi miec jakies okreslone wymiary czy to bez roznicy??? a w jakim formacie dzwonki moge zgrywac? musi byc okreslony format?? z gory wielkie dzieki za odpowiedz.. jak ktos ma jakies ciekawe tapetki albo gry albo dzwonki do nokii 6100 to moze wrzucic :) tylko mam malo pkt i nie wiem czy cos sciagne... :)

Dodano po 12 [minuty]:

taki kabel mam: http://www.allegro.pl/item103473090_foof_usb_nokia_dku_5_cd_pl_sterowniki.html pisze na aukcji ze sa do niego potrzebne sterowniki zeby dzialal ale ja slyszalem ze tez moze ten kabel funkcjonowac bez sterownikow co o tym myslicie? potrzebne sterowniki czy nie? a jak tak to jakie i skad moge pobrac....... z gory dzieki za odpowiedz[/url]
  • REKLAMA
  • #2 2656031
    e_sobczak1
    Poziom 15  
    Ocena: 5
    Jest na usb to musi miec sterownik, powinien byc na płycie, tapetke jaka wgrasz taka będzie ale lepiej dawać rozmiary takie jak wyświetlacz.
    Dzwonki dajesz o rozszerzeniu .mid
  • REKLAMA
  • #3 2656039
    lukmistrz
    Poziom 13  
    czyli obrazki 128x128 a jak nie mam plytki to co moge zrobic? skad wezme sterownik?

Dodano po 1 [minuty]:

a nie masz jakis ciekawych dzwonkow?

Dodano po 2 [godziny] 37 [minuty]:

?????
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 2658737
    lukmistrz
    Poziom 13  
    ok dzieki zaraz zobacze czy dziala

Dodano po 10 [minuty]:

zainstalowalem te sterowniki i dalej program nic nie widzi :( a nawet jak wkladam kabel pod USB to odrazu wyskakuje ze wykryto nowe urzadzenie nie podlaczajac telefonu :( wiec dalej jak ktos wie co sie dzieje to niech pisze....

Dodano po 1 [minuty]:

jak wkladam kabel to pisze takie cos: "znaleziono USB-UART Tx Line"
  • #6 2658865
    Rambo305
    Poziom 17  
    Ocena: 3
    masz kabel typu dku5 niepamietam czy dzialal ten telefon na tym kablu ale wiekszosc modeli ma z tym problemy.
    sprobuj programem oxygen phone menager
    jezeli wykryje twoj telefon to bedzie dobrze jezeli nie to pozostaje tobie wyczyscic gniazdo telefonu bo czasami osadza sie nalot no i oczywiscie docisnac kabel bo zdarza sie ze jakies piny nie lacza.

Powodzenia
  • #7 2658983
    lukmistrz
    Poziom 13  
    ok juz zadzialalo ale dziala tylko w tym programie: MobiMB Mobile Media Browser ale nie narzekam :P teraz potrzebuje jaks tapet do tego modelu lub dzwonkow lub gier ma ktos?

Podsumowanie tematu

✨ Nokia 6100 obsługuje tapety o wymiarach 128x128 pikseli, co odpowiada rozdzielczości wyświetlacza telefonu. Dzwonki powinny mieć format .mid (MIDI). Do przesyłania plików z komputera na telefon używany jest kabel USB typu DKU-5, który wymaga instalacji odpowiednich sterowników. Sterowniki można pobrać ze strony Nokii lub poprzez wyszukiwanie hasła "DKU-5 DRIVER". Problemy z wykryciem telefonu przez komputer mogą wynikać z nieprawidłowego połączenia kabla lub zabrudzenia gniazda telefonu. Zaleca się użycie programu MobiMB Mobile Media Browser lub Oxygen Phone Manager do zarządzania zawartością telefonu. Po poprawnym zainstalowaniu sterowników i podłączeniu kabla, transfer plików działa prawidłowo. Użytkownicy poszukują również ciekawych tapet, dzwonków i gier kompatybilnych z modelem Nokia 6100.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA