logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Monitor LCD Neovo X-174 - "No signal" (poważniejsz

samy74 24 Maj 2006 00:39 2622 2
REKLAMA
  • #1 2657296
    samy74
    Poziom 11  
    Witam, posiadam monitor LCD Neovo X-174 ( czarna szklana płyta czołowa, na rogach czarne plastikowe kółeczka, itd) . Jest z nim problem taki, że od jakiegoś czasu nie chce w ogóle wyświetlić żadnego obrazu, tylko wyskakuje napis "No signal" zaraz po wyszukiwaniu sygnału na każdym z czterech wejść). Monitor był w serwisie AG Neovo, ale powiedzieli, że uszkodzona jest płyta główna i nie da sie z tym już nic zrobić. Potem monitor ten leżał nie podłączony jakiś miesiąc i po ponownym podłączeniu i uruchomieniu napis się nie pojawiał, tzn po włączeniu (dioda zielona) zapalało sie podświetlenie ( świetlówki świeciły, ale nie było żadnego napisu) i po jakichś 3 s wyłączał się ( dioda pomarańczowa). Po kilku próbach przy podłączonym sygnale na wejście VIDEO obraz się normalnie pojawił i było OK przez jakies 20s. Potem obraz znikł a monitor się wyłączył. Od tamtego momentu znowu jest zaraz po włączeniu tabelka z szukaniem sygnału na poszczególnych wejściach i na koniec "No Signal" i monitor sie wyłącza . Sygnał był podłączany na różne wejścia i dzieje się to samo. Płytę główną oglądałem w poszukiwaniu zimnych lutów, przeginałem , dociskałem itd i nic. Inwerter działa, bo świetlówki świecą.
    Jakieś wskazówki ?? Proszę o pomoc. Mogę podesłać dokładne zdjęcia Płyty Głównej itp , jeśli to by w czymś pomogło.
    :?:
    Pozdrawiam, Sławek
  • REKLAMA
  • #2 2664947
    samy74
    Poziom 11  
    Czy ktoś w ogóle miał do czynienia z tym monitorem ?? Jak się do tego zabrać, może jakieś pomysły ??

Pozdrawiam i proszę o jakieś wskazówki.

S.
  • #3 2665392
    lisek
    Serwisant RTV
    Ocena: 6805
    Neovo to jest wyrób RoverScan
    matryca jest od Fujitsu
    nie bawiłem sie z nim... ale jak mi powiedziano w nim najbardziej zawodny był:
    Novatek NT68560F "Dual Mode LCD Monitor Controller for SXGA"
    lub AD9884

p.s.
    nie wiem jaki jest w nim uprocek z wbudowanym >Internal Flashmemory micro-processor: Winbond W78E65P-40 ?
REKLAMA