Witam, posiadam monitor LCD Neovo X-174 ( czarna szklana płyta czołowa, na rogach czarne plastikowe kółeczka, itd) . Jest z nim problem taki, że od jakiegoś czasu nie chce w ogóle wyświetlić żadnego obrazu, tylko wyskakuje napis "No signal" zaraz po wyszukiwaniu sygnału na każdym z czterech wejść). Monitor był w serwisie AG Neovo, ale powiedzieli, że uszkodzona jest płyta główna i nie da sie z tym już nic zrobić. Potem monitor ten leżał nie podłączony jakiś miesiąc i po ponownym podłączeniu i uruchomieniu napis się nie pojawiał, tzn po włączeniu (dioda zielona) zapalało sie podświetlenie ( świetlówki świeciły, ale nie było żadnego napisu) i po jakichś 3 s wyłączał się ( dioda pomarańczowa). Po kilku próbach przy podłączonym sygnale na wejście VIDEO obraz się normalnie pojawił i było OK przez jakies 20s. Potem obraz znikł a monitor się wyłączył. Od tamtego momentu znowu jest zaraz po włączeniu tabelka z szukaniem sygnału na poszczególnych wejściach i na koniec "No Signal" i monitor sie wyłącza . Sygnał był podłączany na różne wejścia i dzieje się to samo. Płytę główną oglądałem w poszukiwaniu zimnych lutów, przeginałem , dociskałem itd i nic. Inwerter działa, bo świetlówki świecą.
Jakieś wskazówki ?? Proszę o pomoc. Mogę podesłać dokładne zdjęcia Płyty Głównej itp , jeśli to by w czymś pomogło.
Pozdrawiam, Sławek
Jakieś wskazówki ?? Proszę o pomoc. Mogę podesłać dokładne zdjęcia Płyty Głównej itp , jeśli to by w czymś pomogło.
Pozdrawiam, Sławek