logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wstawić numerowane przypisy dolne w Wordzie?

flamer 28 Maj 2006 01:37 229487 5
REKLAMA
  • #1 2670961
    flamer
    Poziom 15  
    Ocena: 9
    jak sie robi takie przypisy jak na foto niżej? CHodzi mi o to, bo chce kilka przypisów wstawić tak żeby były numerowane (jak na foto), ale nie moge. Jak sie to robi żeby można np. na jednej stronie zrobić 1. przypis, 2. przypis, 3. przypis
    pozdrawiam
    Załączniki:
    • Jak wstawić numerowane przypisy dolne w Wordzie? przypis.jpg (33.74 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2671279
    Mati21
    Poziom 11  
    Ocena: 8
    Przypisy w wordzie wykonujeny najprościej naciskając jednocześnie klawisze prawy alt i j obok wyrazu lub zdania, które trzeba nim opatrzeć (czyli alt + j)mówiąc łopatologicznie.:) na lewym alcie nie można wykonać przypisu. Jeszcze jedno: Word automatycznie numeruje przypisy w kolejnści ich wstawiania.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 2672297
    -=[OLO]=-
    Poziom 24  
    Ocena: 129
    Ja do wstawiania przypisów używam przycisku zaznaczonego na fotce.
    Załączniki:
    • Jak wstawić numerowane przypisy dolne w Wordzie? Przypis.JPG (22.38 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 2672748
    blackrage
    Poziom 15  
    Ocena: 13
    Zaznaczasz słowo ( zdanie ) do którego ma się odnosić przypis i wybierasz z menu : Wstaw -> Przypis ...
  • REKLAMA
  • #5 2673014
    flamer
    Poziom 15  
    Ocena: 9
    ok, wielkie dzięx za podpowiedzi
    bo ja jak robiłem przypis to stawiałem [enter] na końcu przypisu i myślałem że zrobi sie poniżej przypis 2 :roll: ale teraz już wiem że trzeba kursor ustawić przy następnym tekście i wtedy automatycznie utworzy się kolejny przypis
    Temat Zamykam
    Pozdrawiam[/url]
  • #6 11836738
    janiakpawel
    Poziom 1  
    Co do przypisów są pewne różnice we wstawianiu w Wordzie, Writerze ( Oppen Office ) czy też pakiecie Google Docs. Warto zacząć pisać pracę dyplomową w jednym edytorze,żeby potem uniknąć błędów w wyświetlaniu i zmiany kolejności poszczególnych pozycji w pracy. Więcej o przypisach konkretnie jakich skrótów klawiaturowych użyć tutaj:

http://pisanie-prac.com.pl/praca-dyplomowa/przypisy-w-pracy/
REKLAMA