logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jakie płytkie głośniki 16 cm do drzwi pod radio Blaupunkt Bermuda MP36?

Certino 29 Maj 2006 00:42 1896 14
REKLAMA
  • #1 2674550
    Certino
    Poziom 17  
    Ocena: 7
    Witam. Chciałem sobie kupić głośniki 16 w drzwi. Muszą to być głośniki jak najpłytsze żeby montarz był łatwy. Jakiepolecacie żeby przyzwoicie zagrały ??? Co myślicie o tych http://allegro.pl/item104614758_pioneer_ts_g1749_nowe_gwarancja_f_ra_od_supers.html
    Radio to Blaupunkt Bermuda MP 36 o mocy 4*45 maks i 4*18 rms.
  • REKLAMA
  • #2 2675804
    crazy_88
    Poziom 42  
    Ocena: 165
    mysle ze bardzo ladnie sie skomponuja za ta cene warto je kupic mam podobne to tych a kolega ma takie same co ty chcesz kupic i jest zadowolony maja tez w maire wysoka skutecznosc i sa plytkie :)
  • REKLAMA
  • #3 2676292
    kryniu777
    Poziom 18  
    Ocena: 11
    w tych pieniadzach i przy twoich beda oki mozesz je smialo brac
  • #4 2676436
    sMaD
    Poziom 22  
    Ocena: 19
    a jaki to samochód, do przednich drzwi mam rozumieć, jaki jest sens kupywania 2 lub 3 drożnych głośników do drzi jak nogami sobie będziesz pasmo zasłaniał, phonocary Y-line lepiej wypadną w tym przypadku,

----------------------------------------------------------------------------------------
    Sprzedam płyte główną DFI AD77 PRO socet A
    ddr 400, usb 2.0 + śledz z dodatkowymi dwoma wyjsciami,
    dźwięk 5.1, nowy bios, obsługa procków socet A, Athlon do 2400, sempron do 2800, 4 sloty ramu max 3gb, 5 slotow pci, pudełko, istrukcja, 100% sprawna, więcej info i propozycje na PM
  • REKLAMA
  • #5 2676463
    crazy_88
    Poziom 42  
    Ocena: 165
    koledze chodzi o jak najplytsze glosniki zeby mogl je spokojnie wpasowac w drzwi jesli chodzi o phonocary trzeba by bylo jeszcze dokupic tweetery
  • #6 2676587
    sMaD
    Poziom 22  
    no ale nie przesadzaj, phonocary kosztuje 90-110zł tweterry za 20zł kupi i efekt będzie normalniejszy, chyba że sie myle, i nie mówcie że nie można kupić tweeterów za 20zł, bo na allegro sprzedają, Pioneery i Blaupunkty montowane w VW, AUDI fabrycznie i one nie są takie złe,

----------------------------------------------------------------------------------------
    Sprzedam płyte główną DFI AD77 PRO socet A
    ddr 400, usb 2.0 + śledz z dodatkowymi dwoma wyjsciami,
    dźwięk 5.1, nowy bios, obsługa procków socet A, Athlon do 2400, sempron do 2800, 4 sloty ramu max 3gb, 5 slotow pci, pudełko, istrukcja, 100% sprawna, więcej info i propozycje na PM
  • #7 2676657
    qstosz
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 249
    no pewnie że system.wysoko tonowy tak nisko to tak jak by go nie było.
    system i tylko system!jeżeli nie to szkoda kasy.dan
  • #8 2676852
    Certino
    Poziom 17  
    Głośniki mają być założone w maluchu. NIe chce stosować dystansy gdyż głośniki chce założyć wysoko i bedzie wtedy problem z otwieraniem szyby jak zastosuje dystanse. Dlatego zależy mi na płytkich głośnikach.
  • #9 2676903
    mukade
    Poziom 31  
    Ocena: 48
    No to dawaj jakieś dwudrożne. System se odpuść w tym momencie. Ja miałem w mondeo dwudrożne całkiem wysoko zamontowane i nie było źle. Oczywiście system lepszy ale w tych pieniądzach lepiej kupić coś takiego żeby w ogóle grało a nie żeby był za wszelką cenę system:) Pozdro
  • REKLAMA
  • #10 2677832
    sMaD
    Poziom 22  
    maluch to fajne miejsce na audio, ale odpusc sobie drzwi, dlaczego nie chcesz dystansów jak one po to wlasnie sa zeby ci sie szyba domykala, zrob sobie tylnia polke z dwoma elipsami a do drzwi daj średniotonowe 6-8cm i ci styknie, sciagales tapicerki z dzwi w maluchu, widziales jak tam wzmocnienia ida, nie wiem jak ty chcesz tam wcisnac gdzie kolwiek 16cm bez dystansa a co dopiero na gorze, chyba ze wzmocnienia bedziesz cioł, a szyby i tak nie zamkniesz, ciężko wyciąc wyżynarką dwa pierścienie?
  • #11 2678510
    Certino
    Poziom 17  
    ja mam jeszcze szybe dzieloną na kwadrat i trójkąt więc tam gdzie trójkąt nie ma szyby w dzrwiach niżej :) Półki z tyłu nie chce bo mi zaraz ukradną i starce i półke i szybe :( To jest niestety Polska

Jeszcze bede musiał wszystko pomierzyć dokładnie bo jeżeli faktycznie bez dystansy nei wejdzie no to trzeba będzie robić z nimi.
  • #12 2678552
    mukade
    Poziom 31  
    Ocena: 48
    Ja rozumiem że nie chcesz dystansów bo będa zawadzał o korbke od szyby, tak??
  • #13 2678581
    Certino
    Poziom 17  
    Dokładnei o to chodzi :) Chyba że mi tam nie wejdą głośniki no to wtedy musze już dystanse i na dole ale to już jest ostateczne rozwiazanie :(
    No bo w maluchu niema innego miejsca na głośniki niestety.
  • #14 2722432
    Certino
    Poziom 17  
    NIestety bez dystansy nie da rady. Poszukuje głośników nadal. Pomóżcie w wyborze. Przypomne do drzwi do maluszka, 165 mm, w cenie do 140 zł. Proszę o pomoc.

Podsumowanie tematu

✨ Poszukiwane są płytkie głośniki 16 cm do drzwi Fiata 126p (malucha), kompatybilne z radiem Blaupunkt Bermuda MP36 o mocy 4x45 W (maksymalna) i 4x18 W (RMS). Ze względu na ograniczoną przestrzeń montażową i obecność korbki do otwierania szyby, preferowane są głośniki o jak najmniejszej głębokości, aby uniknąć stosowania dystansów, które utrudniają zamykanie szyby. Proponowane modele to Pioneer TS-G1749, które są płytkie (około 5 cm głębokości), mają wysoką skuteczność i są polecane przez użytkowników jako dobre w stosunku jakości do ceny. Dyskusja porusza także kwestię stosowania systemów dwudrożnych z osobnymi tweetrami, które mogą poprawić jakość dźwięku, jednak w przypadku malucha i ograniczonego miejsca lepiej postawić na prostsze rozwiązania. Montaż głośników 16 cm bez dystansów jest trudny, ale możliwy do rozważenia przy dokładnym pomiarze i wyborze odpowiednich modeli. Alternatywnie sugerowano montaż mniejszych głośników średniotonowych 6-8 cm z tyłu, jednak autor preferuje instalację w drzwiach z powodu obaw o kradzież tylnej półki. Ostatecznie autor potwierdził, że bez dystansów montaż jest niemożliwy i prosi o dalsze rekomendacje głośników do 140 zł.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA