logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Radio pioneer keh-p6200rds - nie działa wyświetlacz

ZLAK 01 Cze 2006 09:56 2286 2
REKLAMA
  • #1 2685409
    ZLAK
    Poziom 14  
    Ocena: 3
    Witam.Mam problem a minaowicie przestał mi działać wyświetlacz (nic nie widać lub jak kto woli na wyświetlaczu widać wszystkie kreseczki które normalnie coś wyświetlały.),z tym że podświetlenie panela i wszystkie funkcje radia działaja tylko teraz musze przełączać na ślepo.I teraz mam pytanie i prosze o pomoc co mogło sie zepsuć.Czy to jakis element to bym wymienił lub może to jest koniec całego wyświetlacza.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2685440
    robson@
    Poziom 19  
    Ocena: 31
    To jest odbiornik juz kilku letni.Czestą przypadłoscia ich jest wypalenie sie foli podświetlającej wyświetlacz(jest ona przewidziana na iles godzin pracy).Rownie moze być uszkodzona przetwornica napiecia do zasielania tej foli (to jest taka puszka umieszczona na zewnatrz radia na przewodzie)Folia jest droga bedzie kosztowac w granicach 60-80 zł wiec nie zawsze jest to oplacalne robic przy kasetowym radiu.
  • #3 2685565
    ZLAK
    Poziom 14  
    Ocena: 3
    Dzieki za odpowiedź.Tak myślałem ale wolałem sie upewnić.Więc sie nie kali.Temat zamykam.
REKLAMA