pokazuje ci na wyswietlaczu "aparat zablokowany"? jesli tak to sprobuj inna siec bo to przez simlocka. chyba ze chodzi Ci o zablokowany tel poprzez kod aparatu
czyli wgranie softu od nowa pomoze bo po wgraniu bedzie mozna wprowadzic nowy kod. jest takze mozliwosc resetu owego kodu. tylko nie pamietam nazwy programu. zajmuje to kilka sekund
Service Temporarily Unavailable
The server is temporarily unable to service your request due to maintenance downtime or capacity problems. Please try again later.
Apache/1.3.26 Server at gsm.student.utwente.nl Port 80
No fakt u mnie tez tak robi glupio z mojej strony ze nie sprawdzilem najpierw. Mozesz zrobic unlock programem FREIA i to pomoze bo razem z simlockiem jest resetowany kod aparatu
✨ Telefon Siemens S55 jest zablokowany kodem aparatu, mimo że simlock został już zdjęty. Problem polega na tym, że telefon wymaga wprowadzenia kodu blokady, który został utracony lub nieznany. Wgranie nowego oprogramowania (softu) może zresetować kod aparatu i odblokować telefon. Użytkownicy polecają użycie programu FREIA, który umożliwia jednoczesne zdjęcie simlocka i reset kodu aparatu. Próby pobrania softu z podanego serwera były utrudnione z powodu przeciążenia lub konserwacji serwera. Wskazano również dostęp do zasobów z oprogramowaniem pod adresem http://eh.student.utwente.nl/~landy/ z loginem i hasłem, jednak serwer był niedostępny. Pomoc w obsłudze programu FREIA była oferowana przez innych użytkowników na komunikatorze GG. Ostatecznie problem został uznany za rozwiązany po próbach z programem FREIA i wgraniu nowego softu. Wygenerowane przez model językowy.