logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kamera Hitachi VM-C1 E - obraz w tv jest w wizjerze nie

jacba 03 Cze 2006 09:17 1562 4
REKLAMA
  • #1 2692429
    jacba
    Poziom 2  
    Mam następujący problem, kamera po podłączeniu wyświetla obraz na ekranie tv a na wyświetlaczu kamery pojawiają się tylko pasy lub ekran jest biały z migotkami lub kaszą. Kamera nie nagrywa, nie wiem czy odtwarza, wszystkie funkcje działają. Czasami na obrazie tv rozmywa napisy tzn.data, godzina i funkcje poza tymi liniami obraz tv jest stabilny.
    Szukam też schematu el. do tej kamery.
  • REKLAMA
  • #2 2694183
    AMPI
    Poziom 25  
    Ocena: 28
    Witam!
    W tych kamerach masz do wymiany kilkanascie elektrolitów. Łatwo znajdziesz bo prawie wszystkie będą wylane. Oprocz tego prawie na pewno do łatania przetrawione ścieżki.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 2697228
    jacba
    Poziom 2  
    witam
    dzięki wielkie. Podpowiedz jeszcze, czy ten wieloprzewód łaczacy optykę z płytą główną może się tak zachowywać, że na tv będzie a w wizjerze nie? Ponieważ rozebrałem właśnie kamerę i wydaje mi się w pewnych miejscach pozaginany. Nie sprawdzałem go jeszcze na przejścia. Czy wiesz jeszcze gdzie ewentualnie można go kupić.

Pozdrawiam
    Jacek
  • REKLAMA
  • #4 2698238
    AMPI
    Poziom 25  
    Ocena: 28
    Witam!
    To raczej nie będzie przyczyną usteki, a jeśli chodzi o kupno to raczej mozna zapomniec. Możliwe, ze jeszcze któryś z dawnych serwisów Hitachi ma takie tasiemki.
    Pozdrawiam.
  • #5 2702013
    jacba
    Poziom 2  
    witam
    jeszcze raz dzięki uszkodzonych kondziołów jest w tym przypadku 7-em
    4 w odchylaniu 2 w trackingu 1 w zasilaniu wszysykie posrane przy plusie,pozostałe mają piękne srebrzyste luty i nie są spuchnięte ogulnie płyta wygląda bardzo ładnie ale bez schematu niemam możliwości sprawdzić ścieżek, jak dokupie kondki i wlutuje to napisze o efekcie.
    pozdrawiam jacek

ps. potrzebuje schematu el.do tej kamerki
REKLAMA