Można wstawić TDA8170 z pewnymi małymi zmianami (patrz aplikacja). Trzeba trochę pogłówkować, ale zdecydowanie warto przy takiej różnicy w cenie. Ja nawet do 28 cali wsadzałem, a tam trudniej. (problemy z liniowością)
Więc jak jesteś w temacie to na pewno dasz radę.
Kupowanie TDA8175 za 100zł to dla mnie szaleństwo - akt desperacji
Witam.Nie wiem co wy chcecie od tych kitów ,faktycznie jest trochę zabawy z montażem ale chodzi bardzo dobrze i wiele razy już stosowałem kit oparty na TDA 8177 .Pozdrawiam
Załączniki:
TDA8175 Ersatz für TDA8177 (Panasonic-Info).pdf(55.17 KB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
✨ Dyskusja dotyczy zamienników układu TDA8175 stosowanego w telewizorach Panasonic 25 cali. Użytkownicy zalecają poszukiwanie oryginalnych układów, gdyż zestawy naprawcze (kity) mogą wymagać dodatkowej pracy i nie zawsze działają optymalnie, szczególnie w większych modelach Panasonic. Cena oryginału waha się od około 48 zł (Poltronik) do 100 zł (Cybor). Jako alternatywę wskazano układ TDA8170, który można zastosować po wprowadzeniu drobnych modyfikacji, co jest opłacalne ze względu na niższy koszt, choć wymaga wiedzy technicznej i dostosowania aplikacji. Zestawy naprawcze oparte na TDA8177 również były stosowane z powodzeniem, mimo konieczności pewnych przeróbek montażowych. Ogólnie rekomendowane jest stosowanie oryginałów lub sprawdzonych zamienników z odpowiednimi korektami, unikając tanich kitów, które mogą powodować problemy z liniowością i stabilnością pracy. Wygenerowane przez model językowy.