logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Cyfra+ Wizja tv - problemy z ustaleniem prawa do własności

scanerbc246t 04 Cze 2006 16:50 1550 2
REKLAMA
  • #1 2696857
    scanerbc246t
    Poziom 11  
    Witam. Posiadam regulamin Wizji tv z 1 kwietnia 1999 roku. Myśle, ze dwa punkty z tego regulaminu rozwiążą wszelkie wątpliwości co do praw własności dekodera .
    2.1 Abonent oznacza osobę fizyczną, a w sytuacji określonej pkt3.4 także osobę prawną, która zawarła umowę Abonencką i nabyła na własność Dekoder.

3.5 Jeśli abonent nie nabył na własność dekodera przed zawarciem umowy abonenckiej, zobowiązany jest go nabyć na własność najpóżniej w chwili zawarcia umowy abonenckiej......

... i tu chyba nie ma więcej pytań o właściciela sprzętu.

mój E-mail: janusz1966(_at_)o2.pl
  • REKLAMA
  • #2 2698414
    ImPuLs
    Poziom 23  
    Ocena: 36
    Przecież WizjaTV jeszcze za czasów jak istniała odsprzedawała dekodery i dawała na nie faktury.
    Osobiście mam taki dekoder już od 98 roku. W 99 roku zaproponowali wykup dekodera za 97zł i od tamtej pory mam na niego fakturę.
  • #3 2702105
    scanerbc246t
    Poziom 11  
    Przeczytaj kolego dokladnie regulamin WIZJI z 1999 roku i nie bedziesz wypisywal tu historii o fakturach za dekodery.

Dodano po 5 [minuty]:

Co mnie tylko dziwi, to to, ze w dziale windykacji nikt nie posiada ani jednej kopii regulaminu WIZJI TV i petent ma im go przeslac przez faxa .... Co to za firma .....

Dodano po 5 [minuty]:

Aha, co do ImPuLsa... juz wyszly nowsze, lepsze dekodery, niz ten z 1998roku....

Dodano po 2 [minuty]:

I... osoba cywilna nie ma obowiazku przechowywac dowodow zakupu dluzej niz 3 lata.
REKLAMA