Problem mój dotyczy laptopa Dell Latitude CPi D233ST , zacznę od początku , więc za radą szanownych forumowiczów chcąc usunąć hasło z della wylutowałem eeprom następnie wlutowałem nowy i miałem zamiar wpisać service tag ,ale niestety nie mogę (nie wiem jak) . Ze zdjęcia hasła jestem zadowolony ( dzięki kolegom ) , bo nie mogłem wejść nawet do biosu . Teraz mogę wejść do biosu ale bios nie widzi twardego dysku , czy jest to związane z brakiem service tag ? Może z kolei ja nie umiem poruszać się w biosie laptopa ,miałem tylko stacjonarny PC ( do tej pory), nie bootuje mi z płyty CDrom z kolei nie ma on napędu FDD . Jak wgrać service tag ? Jeszce kilka informacji , a mianowicie po włączeniu laptopa długo długo nic potem czarny ekran i komunikat : Manufakturing mode:level[FF] Press FN-X to return the system to normal runnig mode. Czy X oznzcza X czy może coś do wpisania ? W każdym bądź razie wduszam te przyciski i znowu długo nic potem komunikat:No boot device available strike F1 to retry boot,F2 for setup utility no i jak wduszam F1 to nic się nie dzieje
, a do biosa przez F2 mogę wejść , hasło na dysku czy co ? No nie wiem co czynić , pomóżcie , ale po polsku bo nie znam angielskiego . Złe ustawienia biosu? Jak zapisać te ustawienia , wystarczy Esc i automatycznie zapisuje czy jeszcze coś ? Co robię nie tak , a może już po laptopie , ale zaznaczam nie poddam się i będę tak długo kolegów nękał aż uzyskam pomoc . Z góry dziękuję i proszę o pilną reakcję na mój post . Będę wdzięczny i na reszcie noce będą przespane .
Dodano po 3 [godziny] 58 [minuty]:
zadałem za trudne pytania , czy ,może dzisiaj niedziela , a może brak dodatkowych informacji - pytajcie ,a pomogę wam pomóc mnie , mało osób na forum , ale to jest dla mnie trudne cały czas walczę i nic nie mam jak i gdzie wpisać jakiejkolwiek komendy
Dodano po 3 [godziny] 32 [minuty]:
Jeszcze mała podpowiedź wiem co jest - mianowicie hasło (chyba) oto co zobaczyłem po wielu minutach walki :Hard-disk#******xBxb-595B,the system primary HDD, is protected by a password authentication system.You cannot acces data on this hard drive without the correct password.Please type in the hard-driwe password and press <enter>
, a do biosa przez F2 mogę wejść , hasło na dysku czy co ? No nie wiem co czynić , pomóżcie , ale po polsku bo nie znam angielskiego . Złe ustawienia biosu? Jak zapisać te ustawienia , wystarczy Esc i automatycznie zapisuje czy jeszcze coś ? Co robię nie tak , a może już po laptopie , ale zaznaczam nie poddam się i będę tak długo kolegów nękał aż uzyskam pomoc . Z góry dziękuję i proszę o pilną reakcję na mój post . Będę wdzięczny i na reszcie noce będą przespane .
Dodano po 3 [godziny] 58 [minuty]:
zadałem za trudne pytania , czy ,może dzisiaj niedziela , a może brak dodatkowych informacji - pytajcie ,a pomogę wam pomóc mnie , mało osób na forum , ale to jest dla mnie trudne cały czas walczę i nic nie mam jak i gdzie wpisać jakiejkolwiek komendy
Dodano po 3 [godziny] 32 [minuty]:
Jeszcze mała podpowiedź wiem co jest - mianowicie hasło (chyba) oto co zobaczyłem po wielu minutach walki :Hard-disk#******xBxb-595B,the system primary HDD, is protected by a password authentication system.You cannot acces data on this hard drive without the correct password.Please type in the hard-driwe password and press <enter>