logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 3100 - IMEI niepoprawny po wymianie układu flash, co zrobić?

Pawel Rzeszowski 04 Cze 2006 21:18 1037 6
REKLAMA
  • #1 2697910
    Pawel Rzeszowski
    Poziom 24  
    Ocena: 14
    Witam mam Nokie 3100 wymieniłem układ flesh bo był uszkodzony wziołem go z innej Noki 3100 potem wgrałem program i wszystko jest dobrze z malym ale imej ??????????????.Co teraz mam zrobic czy to wina tego ze przelozylem z innego telefonu.Czy jak zamontuje nowego flesha to bedzie O.K. albo jak bym przelozyl tez UEM z tamtego drugiego telefonu to imei bedzie wtedy dobry?.Prosze o porady pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2697973
    Jarek78
    Poziom 15  
    Ocena: 7
    Tak ,przełoż tez UEM z tamtej co flesh :] i imelil powienie być taki jak jest zaprogramowany

Pozdrawiam>>>
  • REKLAMA
  • #3 2698011
    Pawel Rzeszowski
    Poziom 24  
    O.K. przełoze i dam znac a co jak bym zamontował nowego flesha to tez imej bedzie ???????????
  • REKLAMA
  • #4 2698225
    morgan_exe
    Spec od GSM
    Ocena: 115
    Musilabys przeliczyc ask na rpl (płatne) zeby zaprogramowac sekcje IMEI we flashu.
  • REKLAMA
  • #5 2698357
    Pawel Rzeszowski
    Poziom 24  
    Witam przełozyłem uem i jest O.K. dzieki wielkie pozdrawiam i zamykam temat
  • #6 2929824
    fokus73
    Poziom 27  
    Ocena: 15
    Ciekawa rzecz bo jak ja przełozyłem flasha z innej 3100 to telefon wyłącza się po 30 sekundach więc jak Ty mogłeś przełozyć z innej i wszytko było ok oprócz tego imeia ??????????????? ?
  • #7 2930092
    network1
    Poziom 22  
    Ocena: 3
    bo przelozył flesha i UEM

Podsumowanie tematu

✨ Wymiana układu flash w Nokii 3100 na ten z innego telefonu powoduje problem z niepoprawnym numerem IMEI, który wyświetla się jako ciąg znaków "??????????????". Aby uzyskać poprawny IMEI, konieczne jest również przełożenie układu UEM z oryginalnego telefonu, ponieważ IMEI jest zaprogramowany w sekcji powiązanej z tym układem. Alternatywnie, można przeliczyć plik ASK na RPL (usługa płatna) i zaprogramować sekcję IMEI we flashu. Po przełożeniu UEM problem z IMEI zostaje rozwiązany i telefon działa poprawnie. Wymiana samego flasha bez UEM może powodować dodatkowe problemy, takie jak wyłączanie się telefonu po krótkim czasie.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA