Witam wszystkich, mam 6630 a z 6230i tez mialem do czynienia

.
6630 jest spoko, mam go od ok.3 miesiecy razem z karta 512 Mb Kingston. Kupilem go jako uzywany 2 m-ce ale w idealnym stanie z 22 miesieczna gwarancja

. Sprawuje sie bardzo dobrze ale w porównaniu dzwieku z 6230i wypada troche gorzej. 6230i ma "bardziej dynamiczny dzwiek i glosniejszy" -po prostu lepszy!! Bateria trzyma u mnie max 2-2,5 dnia ale pisze duzo esów i ogolnie sie nim bawie

.
Wady 6630 : (małe ale sa)
- bardzo mało rzeczy mozna dodac do funkcji "Idz do" nie idzie dodac np. polaczen nieodebranych
- brak opcji w kontaktach " opis i numer "
- szkoda, ze nie ma radia i irdy
to chyba wszystko, nie pamietam wiecej
.....aha, nad wyswietlaczem jest czujnik natezenia swiatła, jak jest jasno to podswietlenie klawiatury sie wylacza ( taka oszczednosc baterii) a jak ciemno to swieci.... he he na poczatku myslalem, ze cos jest nie tak z tel

he he ale teraz wiem.
Jest problem z Simlockiem (ja mam na szczescie Orange

Nie kupujcie tych Nokii na allegro, ktore sa z Anglii bo i tak nic z nimi nie zrobicie. Nokia z Anglii za min. 400 zł + zdjecie Sima 400-500 = 900 zł. Simlocka nikt w Polsce nie sciaga ale znam punkt, który je sciaga za 400 zł ( tzn wysyla takie tel do innego kraju ( chyba Ukraina....) i tam cos ktos kumaty je sciaga.....
Ma symbiana
6230i:
nie ma klopotu z simlockiem, lepszy dzwiek, bardziej dynamiczny,ma radio, irde, bluetooth, wbudowane minki jak z Gg.. takie

i oczywiscie elegancki wygląd. Najlepsza jest
Obydwa telefony (wg instrukcji) obsluguja karty do 512 Mb ale w rzeczywistosci 1 Gb tez dzialaja spoko
6230i orginalnie ma karte MMC 32 Mb a 6630 64 Mb RS MMC( mniejsza o polowe od zwyklej MMC i niby troszke wolniejsza, ale roznicy nie widac
. Karta RS MMC + przejsciówka z Nokii 6630 pasuje do Nokii 6230i na 100 % ale z 6230i do 6230i nieeeee

Ja mam 6630 wiec powiem, ze bierz 6630 ale 6230i ma lepszy dzwiek...
I mp3 da sie ustawic w obu telefonach jako dzwonek
To chyba tyle... Narka