logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

TV Thomson 14MG15CL nie wyszukuje kanałów, brak dźwięku, tylko AV i S-Video

gpowers 06 Cze 2006 22:46 1547 5
REKLAMA
  • #1 2705241
    gpowers
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    Witam. Mam taki problem z tym telewizorem nie można go wstroić na żaden kanał. Chodził podłączony do kablówki i w pewnym momencie przestał odbierać kanały. Głos jest całkowicie wyciszony. Pilot działa dziwnie tzn. w momencie jak przełącza się kanały do góry lub na dół to wskakuje tylko AV i S-Video. Wymieniłem głowice bo myślałem, że jest uszkodzona po wymianie nic sie nie zmieniło.
    Pozdrawiam.:cry:
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2705341
    mirex
    Poziom 43  
    Ocena: 1989
    Witam.
    Do wymiany masz prawdopodobnie pamięć. Inna możliwość to uszkodzenie klawiatury lub połączenia płyta-klawiatura.
    Odepnij od płyty taśmę łącząca ją z klawiaturą i zobacz co będzie.
  • REKLAMA
  • #3 2705486
    gpowers
    Poziom 12  
    Witam. Dzięki za odpowiedź. Klawiatura jest na mikrostykach lutowanych do płyty. Także została mi do sprawdzenia pamięć. Czy da sie ją jakoś sprawdzić?? Czy trzyba zaprogramować i wmontować nową?
  • REKLAMA
  • #4 2706311
    elektor18
    Poziom 18  
    Ocena: 18
    Witam!!!Miałem podobny przypadek, ściągnij sobie wsad z elektrody (tej pamięci), podstaw pamięć i zaprogramuj.Groszowe sprawy.A nawet jak nie masz takiego programatora to jest mnóstwo schematów na necie i to bardzo, bardzo prostych!!!Polecam bo przyda się na przyszłość!
  • REKLAMA
  • #6 2889463
    gpowers
    Poziom 12  
    Witam. Kupiłem nową pamięć. Ściągłem wsad. Zaprogramowałem i telewizor działa. Dziękuje wszystkim za pomoc.

PS.
    Nie było orginalnej pamięci kupiłem zamiennik zaprogramowałem i działa.
    Pozdrawiam.
REKLAMA