logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mitsubishi Trium Mars - brak możliwości połączeń mimo zasięgu w Idei i Erze

amd 10 Cze 2003 21:58 1433 6
REKLAMA
  • #1 244737
    amd
    Poziom 16  
    Ocena: 8
    Mam 2 sztuki Mitsubishi Trium Mars bez simlocka. W obu telefonach w Idei i Erze jest zasieg ale nie mozna sie nigdzie dodzwonic. Po wybraniu numeru slychac sygnal odrzuconej rozmowy i pojawia sie komunikat polaczenie nieudane. Tak samo jest gdy dzwoni sie pod 112. Miernik sygnalu pokazuje iz w czasie polaczenia nadajniki telefonow pracuja. Nie pomoglo przywrocenie ustawien poczatkowych w menu telefonu. Moze ktos spotkal sie z takim przypadkiem lub wie cos na ten temat ?
  • REKLAMA
  • #2 245139
    Fazii
    Poziom 32  
    Ocena: 23
    A jakie wersje tych marsów?
  • REKLAMA
  • #3 245185
    amd
    Poziom 16  
    Wersja L01
    Software : 41AL5700
    Date : 21/12/2001
    TM : V03E15
    IMEI : 33220034009834-0
    SML : 69C5
    PHP : EFEF
    MSP : CDCD
    RFI : 2404
    ONEC : 012B
  • REKLAMA
  • #4 245751
    Vitex
    Poziom 12  
    A nie sa czasem z PLUSA??
  • #5 245846
    djlexus
    Poziom 22  
    Ocena: 18
    Chłopie wymień baterie, sądze ze jak się podłączy do łądowarki to jest wsztstko ok. Ja maiłem to samo i wymiana bateri pomogła. Podejżewam ze dzieje się tak jak opisujesz gdy bateria jest już trochę rozładowana, u mnie wystarczyło ze spadła jedna kreska i takie cuda wyczyniał jak mówisz.
    Ja stawiam na baterie. :)
  • REKLAMA
  • #6 245872
    amd
    Poziom 16  
    Chyba masz racje bo nie byly dawno ladowane. Podlaczylem pod zasilacz dalem 4.2V i dziala.
  • #7 245887
    djlexus
    Poziom 22  
    Ocena: 18
    No cieszy mnie to, Problem zażegnany. Wymienisz na nowe, no chyba ze da ci się ja uratować i będzie ok.

ps. a jak uda ci sie odratować baterie to powiedz jak to zrobiłeś to moją starą też bym moze podreanimował :)

Podsumowanie tematu

✨ Dwa telefony Mitsubishi Trium Mars (wersja L01, software 41AL5700) bez simlocka wykazują zasięg w sieciach Idea i Era, jednak nie można nawiązać połączeń – po wybraniu numeru pojawia się sygnał odrzuconej rozmowy i komunikat "połączenie nieudane", także przy próbie połączenia z numerem alarmowym 112. Pomiar sygnału wskazuje aktywność nadajników podczas próby połączenia. Przywrócenie ustawień fabrycznych nie rozwiązało problemu. Sugerowano, że problem może wynikać z rozładowanej lub uszkodzonej baterii. Po podłączeniu telefonu do zasilacza (4.2V) połączenia zaczęły działać poprawnie, co potwierdza, że niewystarczające zasilanie baterii może powodować odrzucanie połączeń mimo widocznego zasięgu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA