logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

W jakiej bibliotece w Eagle są transformatory symetryczne?

Myrek1 08 Cze 2006 22:38 4313 4
REKLAMA
  • #1 2711822
    Myrek1
    Poziom 23  
    Ocena: 53
    Witam.
    W jakiej bibliotece w Eagle są transformatory symetryczne (o małej mocy, potrzebny mi jest układ do stabilizatorów +15 i -15V).
    Thx
  • REKLAMA
  • #2 2711983
    Przem188
    Specjalista EDA
    Ocena: 156
    Biblioteki inductor i special. Przecież nie jest cięzko poszukac czegoś w Eaglu!!! Otwoz Eagla, po lewej w oknie kliknij na plusik obok napisu liblaries i koikająć na kolejne plusiki znajdziesz to czego szukasz, to łatwiejsze niż znalezienie tego samego w Protelu!!! To juz nie pierwszy post tego typu.
  • REKLAMA
  • #3 2712157
    Myrek1
    Poziom 23  
    Ocena: 53
    Witam.
    Wiem, że tak się robi. Z tym, że siedziałem kupę czasu na szukaniu elementów i zrobiłem pewien schemat. Teraz potrzebuje transformatora symetrycznego i jego nie mogę znaleźć. Niema go w tych bibliotekach. Jest jakiś MS 40, ale to SMD, a na płytce mają być wyprowadzenia pod jakiś "normalniejszy", nie SMD. Potrzebuję jakiś do uzyskania +15 i -15 z stabilizatorów 7815 i 7915 dla zasilenia Szmaków operacyjnych.

Jakbym wcześniej nie szukał to bym nie pytał. Przeszukałem elektrodę, ale na temat transformatorów symetrycznych w Eagle nie znalazłem informacji. Szukałem też w bibliotekach na str. www.cadsoft.de, ale też bez efektów.

Jeszcze raz sorry, za może głupie pytanie, ale ja nie mogę tego znaleźć, mimo że szukałem kupę czasu (nie lecę na łatwiznę).
  • REKLAMA
  • #4 2712430
    Bonkot
    Poziom 39  
    Ocena: 93
    Witam
    Te elementy znajdują się w bibliotekach „inductors”, „trafo”, „trafo –siemens” i „trafo –xicon”.
    Pozdrawiam.
  • #5 2722881
    Loker
    Poziom 39  
    Ocena: 721
    Ehh... Znajdz na sieci model transformatora, ktory chcesz uzyc, sciagnij do niego rysunek wyprowadzen i stworz wlasny element. To naprawde zajmuje tylko chwile ;) Ja nie ufam elementom z bibliotek Eagle'a (niestety pare razy sie nacialem) i wszystkie wklepuje samemu.
REKLAMA