...no to tak jak w temacie....chciałbym poznać wasze zdanie kto coś takiego ma, jak się to sprawuje i jak zrobić...i nie odsyłajcie mnie na stronę www.dipol.com.pl..bo już zgłupiałem przeglądając te schematy którego się trzymać by nie przesadzić w okablowaniu lub kosztach
chciałbym mieć sygnały RTV(np.2 anteny TV i 1 radiowa)-SAT z sateli Astra i Hot Bird-a za pośrednictwem jednego koncentryka w jednym gniazdku i za pomocą drugiego koncentryka w następnym i żeby niezależnie na dwuch tunerach oglądać różne programy lub różne programy z TV naziemnej lub słuchać radia...jak na razie to wiem że potrzebuję:
-1 antenę z zezem (jakiej średnicy najlepiej kupić ?)
-2 konwertery TWIN lub 1 TWIN MONOBLOCK (jaki typ lub producenta polecacie ?)
-2 tunery TV SAT (jaki ty i producenta polecacie ?)
-2 gniazdka końcowe RTV-SAT (które polecacie)
-przewód koncentryk
...no i co jeszcze musiałbym mieć żeby to wszystko podłączyć i żeby jednym kabelkiem wejść do mieszkania a cała reszta została na balkonie i wszystko działało poprawnie???...zaznaczam ze nie bardzo sie na tym znam i proszę o pomoc...pozdrawiam
chciałbym mieć sygnały RTV(np.2 anteny TV i 1 radiowa)-SAT z sateli Astra i Hot Bird-a za pośrednictwem jednego koncentryka w jednym gniazdku i za pomocą drugiego koncentryka w następnym i żeby niezależnie na dwuch tunerach oglądać różne programy lub różne programy z TV naziemnej lub słuchać radia...jak na razie to wiem że potrzebuję:
-1 antenę z zezem (jakiej średnicy najlepiej kupić ?)
-2 konwertery TWIN lub 1 TWIN MONOBLOCK (jaki typ lub producenta polecacie ?)
-2 tunery TV SAT (jaki ty i producenta polecacie ?)
-2 gniazdka końcowe RTV-SAT (które polecacie)
-przewód koncentryk
...no i co jeszcze musiałbym mieć żeby to wszystko podłączyć i żeby jednym kabelkiem wejść do mieszkania a cała reszta została na balkonie i wszystko działało poprawnie???...zaznaczam ze nie bardzo sie na tym znam i proszę o pomoc...pozdrawiam