logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak ustawić drukowanie broszury A5 na A4 w Wordzie – kolejność stron 1-4, 2-3

DeViL17 11 Cze 2006 20:07 2073 4
REKLAMA
  • #1 2720260
    DeViL17
    Poziom 14  
    Ocena: 8
    Witam,

w wordzie zlozylem ksiazke i ustawilem wielkosc strony na A5. W ustawieniach strony wszedlem w zakladke marginesy i zaznaczylem "kartka skladana jak ksiazka".

Mam to czego chcialem, bo moge na arkuszach A4 drukowac wszystko i pozniej poskladac, ale nie do konca... Zeby wszystko sie dalo poskladac strony musza byc wydrukowane nastepujaco:
    - na pierwszej stronie A4 strony 1 i 4,
    - na drugiej stronie A4 strony 2 i 3.

Jak taka kolejnosc stron ustawic?? Szukalem tego wszedzie i dalej nie wiem gdzie to znalezc...
  • REKLAMA
  • #2 2720285
    invx
    Poziom 25  
    Ocena: 102
    a zobacz w ustawieniach drukowania ale juz drukarki.
    plik => drukuj => właścwiości
  • REKLAMA
  • #3 2720304
    DeViL17
    Poziom 14  
    Nie ma nawet w zaawansowanych.

PS: używam HP 710C
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 2721211
    MarkoJag25
    Poziom 17  
    Ocena: 13
    Tam gdzie ustawiałeś "kartka składana jak książka", poniżej masz ustawienie "Ilość arkuszy w broszurze" i ustawiasz odpowiednia ilość stron w zależności jak duża ma być broszura. Maks można ustawić 40, ale jest też opcja automatycznie. Ja sprawdzałem z wartością 4 i drukuje tak jak chciałeś tzn. 1 i 4 a na drugiej stronie 2 i 3 z tym, że w opcjach drukowania (plik=>drukuj) musisz wybrać ręczny dupleks (chyba, że Twoja drukarka drukuje dwustronie) wtedy word wydrukuje pierwszy rzut i poprosi Cię o przełożenie stosu i potwierdzenie ok do drukowania na odwronej stronie. Pokombinuj z ilością stron w zależności jak duży masz dokument do złożenia. Przy 40 wydaje mi się, że wydrukuje 1 i 40 a na drugiej 2 i 39, ale z tym sobie chyba poradzisz. (Zobacz opcje automatycznie jeżeli masz większą ilość stron, musisz poprubować)
  • #5 2721867
    DeViL17
    Poziom 14  
    Wielkie dzieki, dokladnie o to mi chodzilo :-)
REKLAMA