logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Karty bankomatowe (chipowe)

ziomal_87 14 Cze 2006 15:01 2105 4
REKLAMA
  • #1 2728379
    ziomal_87
    Poziom 18  
    Ocena: 6
    Witam wszystkich
    Od pewnego czasu mam pewien problem... Chce otworzyc konto osobiste w jakims banku ktory ma dobra ofertę... trafilem na BZ WBK konto <30 ( http://dlaciebie.bzwbk.pl/15882 ) oferuja oni jednak do tego konta dwie karty bankomatowe do wyboru są to :
    Karta Visa Electron<30
    Karta Euro<26 Maestro
    obydwie są kartami chipowymi. Mozna ponoc nimi wyplacac za darmo z kazdego bankomatu i tu moje pytanie czy wszystkie obecne bankomaty obsluguja oto te karty chipowe ? czy nie bedzie problemu ze znalezieniem bankomatu obslugujacym je? i druga sprawa
    Czy w punktach uslugowych takich jak np centra handlowe gdzie mozna dokonac zakupu karta Maestro/ Visa Electron bede mogl zaplacic tymi oto chipowymi ? Bo te tradycyjne karty maja pasek magnetyczny
  • REKLAMA
  • #2 2728400
    LEM
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 20
    Nie wiem jak oferta banku, ale wiem iż karty te oprócz chipa mają klasyczny pasek magnetyczny. W tej chwili to taka "przejsciówka". I podejrzewam, że chwile taki stan bedzie trwał.
  • REKLAMA
  • #3 2728416
    ziomal_87
    Poziom 18  
    dziekuje bardzo za udzielenie informacji :) moze ktos jest posiadaczem tej karty i moze sie wypowiedziec ?
  • REKLAMA
  • #4 2728425
    LEM
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 20
    No może sie myle ... poza tym, ze jestem autoryzowanym technikiem i instalatorem terminalów do kart płatniczych jednego z większych polskich banków ....

Ale podam Ci jeszcze przydatny link http://www.kartyonline.net/

:)
  • #5 2728582
    ziomal_87
    Poziom 18  
    Wiec jedynie pozostaje mi Ciebie przeprosic drogi LEM-ie ze zwątpiłem w twąwiedze z zakresu systemow platniczych ;) dziekuje Ci bardzo za podanie tego linku FAQ na tej stronie potwierdziło to co wczesniej napisales ;) pozdrawiam

===================

Potwierdzam dziś orzymałem tąkarte i ma ona chip i pasek magnetyczny :) pozdrawiam i wielkie dzieki LEM!
REKLAMA