Witam serdecznie i proszę o poradę od nie dawna mój telewizor podczas pracy wyłancza się i miga czerwona dioda i następuje brak odbioru a tak pracuje cały dzień no prawie . Ale zauważyłem również taki objaw podczas oglądania rusza się obraz tak jak by się troszkę zwężał czy coś takiego.
Następnie próbuję załączyć i tak jak by chciał a nie może wystartować
tzn /z czerwonej diody przechodzi w zółtą i dalej czerwoną /
No jeśli uda mi się załączyć to pochodzi i znowu to samo .
Ten objaw występował mi może trzy razy . Mam pytanie mój odbiornik stoi przy oknie ma to jakieś znaczenie , dodam że jesłi temperatura na zewnatrz jest wysoka to tak mi się dzieje.
Bardzo proszę o poradę Pozdrawiam !
Dodano po 58 [minuty]:
Dodam jeszcze ,że zapoznałem się z lekturą odnośnie tego modelu tzn po amatorsku mogę jeszcze dodać że diody mrugają Tak:3x,5x,3x,5x,3x itd.
może to coś pomoże określić usterkę i proszę jeśli można dodać cenę takiej naprawy
Dziękuję i Pozdrawiam !
Następnie próbuję załączyć i tak jak by chciał a nie może wystartować
tzn /z czerwonej diody przechodzi w zółtą i dalej czerwoną /
No jeśli uda mi się załączyć to pochodzi i znowu to samo .
Ten objaw występował mi może trzy razy . Mam pytanie mój odbiornik stoi przy oknie ma to jakieś znaczenie , dodam że jesłi temperatura na zewnatrz jest wysoka to tak mi się dzieje.
Bardzo proszę o poradę Pozdrawiam !
Dodano po 58 [minuty]:
Dodam jeszcze ,że zapoznałem się z lekturą odnośnie tego modelu tzn po amatorsku mogę jeszcze dodać że diody mrugają Tak:3x,5x,3x,5x,3x itd.
może to coś pomoże określić usterkę i proszę jeśli można dodać cenę takiej naprawy
Dziękuję i Pozdrawiam !