logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Polar PS 663 S - Woda napływa do pralki nawet po wyłączeniu z prądu

piorun4u 12 Cze 2003 23:43 2796 11
REKLAMA
  • #1 247528
    piorun4u
    Poziom 11  
    Ocena: 8
    Witam !!! Mam sprawe tego rodzaju, zalala mi ta praleczka cala lazieneczke. Okazalo sie ze gdy ona nawet jest wylaczona z pradu to woda do niej caly czas dochodzi i sie napelnia, gdy jest pod stalym doplywem wody, tylko oczywiscie po zamknieciu wody (kureczkiem) pralka nie napelnia sie woda. Co moze byc prz :) yczyna ??? Moze elektrozawor a moze programator ... nie wiem prosilbym o jakies rade pozdrawiam JACEK
  • REKLAMA
  • #2 247718
    andy_o
    Poziom 21  
    Ocena: 26
    W kwestii AGD jestem kompl. laikiem ale wydaje mi sie ,że przy odłączonej sieci programator raczej nie ma nic do rzeczy. Stawiałbym raczej na elektrozawór..
  • REKLAMA
  • #3 247792
    yaris007
    Poziom 13  
    Ocena: 8
    [/witam
    jest to na 100 elektrozawór nie ma innej możliwości :D

pozdrawiam
  • #4 247985
    CKsrv
    Poziom 32  
    Ocena: 87
    Jasne ze elektrozawór, teraz pozostaje tylko kwestia czy czcesz w nim dłubac czy idziesz do sklepu po nowy.
  • #5 247996
    Robi
    Poziom 24  
    Ocena: 30
    Witam
    Myślę że niema potrzeby naprawiać elektrozaworów ponieważ to jest niewielki koszt (brak kpl. naprawczych).
    Kupić nowy i jest znowu na 15 lat :wink: dopóki pralka się nie rozleci lub ulegnie biodegradacji :lol:
    Pozdrawiam
  • #6 248144
    CKsrv
    Poziom 32  
    Ocena: 87
    Tez mysle ze lepiej jest kupic nowy.
    Zawsze to wieksza pewnosc i swiety spokuj na lata i sasiada nie zalejesz (jesli masz pod soba).
    Ja kiedys tez miałem taka pralke ale moje "klopoty" z el.zaworem byly inne tzn padały cewki ale to nie czesto a za to baardzo dawno temu, a ja zamienialem konektory i doraznie sprawe mialem zalatwiona zanim do sklepu sie pofatygowalem.
  • REKLAMA
  • #7 248178
    Lukasz
    Poziom 27  
    Ocena: 44
    Witam
    Popieram zdanie przedmówców , że lepiej kupić nowe elektrozawory.Z tego co pamiętam częstą przyczyną ich awarii była pęknięta sprężyna , która zamykała zawór.Jeśli chciałbyś wymienić ją na nową to nie może być ona stalowa , bo w niedługim czasie znowu się rozleci.
  • #8 257880
    platfus1109
    Poziom 14  
    Ocena: 12
    A może czas na nową pralkę, a nie elektrozawór.
  • #9 258661
    ACULA
    Poziom 34  
    Ocena: 114
    Platfus jesteś akwizytorem pralek, że radzisz kupić nową??
    PS to jedna z najlepszych pralek :wink: żadna nie pożyje tak długo.
  • #10 406952
    grzeskk
    Poziom 35  
    Ocena: 728
    wymienic elektrozawór bo to jest super pralka u mnie chodzi juz 22 lata
  • REKLAMA
  • #11 408237
    k3048
    Poziom 37  
    Ocena: 281
    gkxyz napisał:
    wymienic elektrozawór bo to jest super pralka u mnie chodzi juz 22 lata
    witam ,u mnie rocznik 1981 na kredyt dla młodych maużeństw jeżeli ktoś jeszcze to pamięta,poza nielicznymi naprawami;elektrozawory ;fartuch ;programator,pogadamy po 20-paru latach, czy która z obecnej produkcji to wytrzyma.pozdrawiam
  • #12 408819
    Robi
    Poziom 24  
    Ocena: 30
    :arrow: gkxyz
    :arrow: ziajkohenryk
    Koledzy czy nie zauważyliście że ten temat jest z czerwca????
    Chyba nie sądzicie, że kolega piorun4u czekałby na poradę tyle miesięcy???

Podsumowanie tematu

✨ Problem polega na tym, że pralka Polar PS 663 S napełnia się wodą nawet po odłączeniu od prądu, jeśli jest podłączona do stałego dopływu wody. Przyczyną jest najprawdopodobniej uszkodzony elektrozawór, który nie zamyka dopływu wody. Programator nie ma wpływu na ten problem, gdyż nie działa bez zasilania. Zaleca się wymianę elektrozaworu na nowy, ponieważ naprawa jest trudna i kosztowna, a nowy zawór zapewni długotrwałą i bezawaryjną pracę. Częstą przyczyną awarii elektrozaworu jest pęknięta sprężyna, którą należy wymienić na nienierdzewną, aby uniknąć szybkiego ponownego uszkodzenia. Dyskusja podkreśla trwałość pralki Polar PS 663 S, która może działać nawet ponad 20 lat przy odpowiedniej konserwacji.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA