logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony Ericsson T610 - telefon nie ładuje się, ładowanie przerywane po 2 sekundach

JASIU89 18 Cze 2006 22:25 5686 10
REKLAMA
  • #1 2741290
    JASIU89
    Poziom 11  
    Mój telefon to Sony Ericsson T610. I mam taki problem bo jak podłańczam ładowarke do telefonu to niechce mi się ładować. Czasem wyskoczy napis ładowanie ale po 2 sekundach znika. Próbowałem też z inna ładowarką i jest to samo. Jak wiecie co się mogło stać to mi napiszcie. Albo jak wiecie jak to naprawić to też piszcie. Pozdro:|
  • REKLAMA
  • #2 2741346
    tyktyk
    Poziom 24  
    Ocena: 78
    skoro jak pomerdasz wtyczką na chwilkę załączy ci sie ładowanie to masz pewnie wyrwane gniazdko z płytki. Trzeba rozkręcić fona i przylutować.
    Zaznaczyłeś że objaw jest na 2 ładowarkach stąd ten wniosek.

Pozdrawiam tyktyk
  • #3 2741354
    rafalgsm
    Poziom 15  
    Ocena: 4
    Najprawdopodobniej uszkodzony układ na dole przy gnieżdzie lub zanieczyszczone konektory wrazie gdy poczyścisz a nie pomoże podeśle ci solucje krosa.POZDRAWIAM
  • REKLAMA
  • #4 2741389
    JASIU89
    Poziom 11  
    A wiecie jak może zdjąć obudowe z Sony Ericsson T610, bo jakoś niemoge jej zdjąć
  • Pomocny post
    #5 2741412
    telekomuna
    Poziom 29  
    Ocena: 9
    tutaj masz dokladnie pokazane i napisane jak nalezy to zrobic prawidlowo.
  • REKLAMA
  • #6 2741463
    JASIU89
    Poziom 11  
    A niema jakiegoś polskiego opisu??
  • #7 2741487
    telekomuna
    Poziom 29  
    jak tam jest wszystko w rysunkach to nie wiem w jaki sposob mozna nie dac sobie rady, poza tym warto uczyc sie jezykow obcych bo nie tylko w gsm sie to przydaje ale jak i w ogolnopojetej elektronice - wiec jak nie wiesz jak za to sie zabrac majac wszystko pokazane jak na dloni to moze lepiej daj to zrobic komus kto ma o tym jakies pojecie.
  • #8 2741499
    JASIU89
    Poziom 11  
    Ale jak chce zdjąć tą klapke z góry to jakoś niemoge a takto po opisie by bardziej dał rade i jak chciałbyś wiedzieć to mam o tym pojęcie tylko z tym niemogę sobie dać rady
  • #9 2741502
    telekomuna
    Poziom 29  
    no moim zdaniem pojeci masz dosc srednie - wystarczy lekko podwarzyc klapke i pchnac ja do przodu dosc zdecydowanie i tyle.
  • #10 2741526
    lechu-o
    Poziom 21  
    Ocena: 2
    tyktyk napisał:
    skoro jak pomerdasz wtyczką na chwilkę załączy ci sie ładowanie to masz pewnie wyrwane gniazdko z płytki. Trzeba rozkręcić fona i przylutować.
    Zaznaczyłeś że objaw jest na 2 ładowarkach stąd ten wniosek.

Pozdrawiam tyktyk

Hmmmmm......!!!!!
    No dawno nie grzebałem przy T610, ale o ile dobrze pamiętam to w tym mogelu gniazdo systemowy nie jest lutowane...!!!

No i dodam, że jak kolega ma problem z demontażem skorupy zewnętrzne, to czarno widze dalszy scenariusz przebiegu tej naprawy...!!!
  • REKLAMA
  • #11 2741549
    tyktyk
    Poziom 24  
    Ocena: 78
    Przepraszam że być może wprowadziłem kolege w błąd akurat nie zajmuje sie erykami. Poprostu po objawach doszedłem do takiego wniosku nie wiedząc co kotek ma w brzuszku.

Podsumowanie tematu

✨ Telefon Sony Ericsson T610 nie ładuje się poprawnie – po podłączeniu ładowarki pojawia się komunikat o ładowaniu, który znika po około 2 sekundach. Problem występuje niezależnie od użytej ładowarki. Możliwe przyczyny to uszkodzone lub wyrwane gniazdo ładowania na płytce telefonu, co wymaga rozkręcenia urządzenia i przylutowania gniazda. Inna potencjalna przyczyna to uszkodzony układ elektroniczny w okolicy gniazda lub zabrudzone konektory, które warto wyczyścić. Demontaż obudowy modelu T610 może być trudny; zaleca się delikatne podważenie i przesunięcie klapki, jednak brak doświadczenia może utrudnić naprawę. W modelu T610 gniazdo systemowe prawdopodobnie nie jest lutowane, co może wpływać na diagnozę i sposób naprawy.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA