logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kamera VP-D23I - zakłócenia i pikselowanie obrazu przy odtwarzaniu nagrań

Stanko 19 Cze 2006 13:38 1258 6
REKLAMA
  • #1 2742876
    Stanko
    Poziom 13  
    Ocena: 5
    Witam!
    Mam problem z ta kamerka taki iz nagrany materiał na kasete nie zawsze jest czysty. Podczas odtwarzania nagrania obraz jest podzielony na linie w korych widac na przemian nowe nagranie nastepna linia stare nagranie.
    Zdarza sie tez mocne pikselowanie obrazu przy odtw. nagranego materialu.
    Dzieje sie to czasami i trudno mi wpasc na trop co jest tego powodem.
    Pzdr.Stan
  • REKLAMA
  • #2 2743447
    Marocy
    Poziom 17  
    Ocena: 15
    Zacznij od wyczyszczenia głowicy, potem jak to nie pomoże, przelutuj układ wzmacniacza RF łącznie z gniazdami tasiemek.
  • REKLAMA
  • #3 2745682
    Stanko
    Poziom 13  
    Witam!
    Głowice czysciłem oczywiscie, kasete wsadziłem nowa, zauwazylem ze jak kamera lezy nieruchoma na stole nagrywa raczej dobrze.
    Pzdr.Stan
  • #4 2746203
    Marocy
    Poziom 17  
    Radzę przeczyścić głowicę wielokrotnie z większa ilością izopropanolu, jeśli to nie pomoże, to zostaje usterka głowicy. Przy takim objawie usterki tylko to mi przychodzi do głowy.
  • REKLAMA
  • #5 2765186
    Stanko
    Poziom 13  
    Witam!
    Jest porprawa po wyczyszczenie glowicy i poprawie lutowac gniazda glowicy. Mam nadziej ze na tym sie naprawa skonczy.
    Pzdr.Stan
  • REKLAMA
  • #6 2777238
    Stanko
    Poziom 13  
    Witam!
    hm.... temat powraca, wychodzi na to ze uszkdz. jest chyba glowica bo nagrany material przewijany na podgladzie nie ma licznika tasmy na ekranie. Natomiast w play licznik idzie.
    Ciekawe, moze ktorys z dyskow wizyjnych lezy?
    Pzdr.Stan
  • #7 2778202
    Marocy
    Poziom 17  
    W sumie nawet gdy jeden z czytników leży to i tak do wymiany jest cały dysk wizyjny. Zapytaj w jakimś serwisie Samsunga o koszt takiej części.

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy kamery VP-D23I, w której podczas odtwarzania nagrań na kasecie pojawiają się zakłócenia obrazu w postaci linii naprzemiennie pokazujących nowe i stare nagranie oraz pikselowanie. Objawy te występują nieregularnie i utrudniają identyfikację przyczyny. Zalecane działania diagnostyczne i naprawcze obejmują wielokrotne czyszczenie głowicy z użyciem izopropanolu oraz lutowanie układu wzmacniacza RF i gniazd tasiemek. Po czyszczeniu i poprawie lutów nastąpiła częściowa poprawa. Podejrzewa się uszkodzenie głowicy, co potwierdza brak licznika taśmy podczas przewijania podglądu nagrania, mimo że w trybie odtwarzania licznik działa. Możliwe jest również uszkodzenie dysku wizyjnego, który w przypadku awarii czytnika wymaga wymiany całego modułu. Sugerowana jest konsultacja z serwisem Samsunga w celu wyceny części zamiennych.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA