logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung c100: nie działa wyświetlacz (wszystkie luty ok)

angel-speed 20 Cze 2006 17:03 1241 3
REKLAMA
  • #1 2747004
    angel-speed
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    nie działa wyświetlacz.poprawiłem wszystkie luty nie ma szans zeby gdzies było zimno.ale jest taki myk. jak przytrzymie palcem tą część taśmy to sie włączy normalnie i chodzi ale jak ja przytrzymie np twardą gąbką to nie działa.wychodzi na to ze jak robie zwarcie palcem to sie wyświetlacz włączy i chodzi nawet bez trzymania tasmy ale jak juz coś innego go trzymie to nie działa ????ja juz z tego nic nie kapuje :(((((((((((((

Dodano po 41 [minuty]:

sprawdziłem wszystkie luty co do jednego.i temat ten sam :(((((((((
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2747602
    xion6456
    Poziom 18  
    mialem podobna sytuacje w samsungu r210 nie jest to to samo ale brakowalo rezystora z boku tasmy jak dociskalem palcem wyswietlacz smigal sprawdz czy masz nad tasma wszystkie rezystory czy aby ktoregos nie brakuje oraz dokladnie tasme wyswietlacza moze byc peknieta lub sciezka do ktoregos z padow na plycie jest peknieta to jest bardziej prawdopodobne powodzenia
  • REKLAMA
  • #3 2747690
    jim8
    Poziom 11  
    najpradopodobniej masz uszkodzona tasme wyswietlacza moze to byc malo widoczne ale to raczej bedzie to
  • #4 2749098
    angel-speed
    Poziom 14  
    xion gratulacje.moze nie to ze go nie było ale to ten rezystor miał zimny lut:)naprawione
REKLAMA