logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Telewizor Telefunken BS-540K(chassis 618A) tryb serwisowy

bodziobe 20 Cze 2006 18:44 2927 4
REKLAMA
  • #1 2747340
    bodziobe
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Proszę o podanie mi kodu trybu serwisowego do telewizora Telefunken BS-540K (chassis 618A) sprowadzonego z Niemiec w którym chciałbym zmienić przede wszystkim język menu i ewentualnie uruchomić w nim dodatkowe funkcje,które być może są zablokowane.Do podanego kodu potrzebna mi będzie instrukcja w języku polskim jak uruchomić tryb serwisowy w tym telewizorze.
  • REKLAMA
  • #2 2747453
    @@@@
    Poziom 23  
    Ocena: 91
    chasis 618A/B wejście w servis mode
    1.Włączyć odbiornik głównym włącznikiem ssieciowym
    2.Jednocześnie wcisnąć i przytrzymać klawisze "+" i "-" regulacji głośności
    (na klawiaturze lokalnej)przy włączonym odbiorniku
    3.w tym stanie wyłączyć odbiornik włącznikiem sieciowym i ponownie włączyć.Po upływie około 10 sekund na ekranie powinien pojawić się napis SERVICE MODE oraz różne litery wszystko na niebieskim tle
    4.opuszczanie i zapamiętanie wcisnąć klawisz st-by na pilocie

powodzenia
  • REKLAMA
  • #3 2751168
    bodziobe
    Poziom 10  
    Niestety pomimo wielu prób nie udało mi się wejść w tryb serwisowy tego telewizora.Wszystkie czynności wykonałem zgodnie z instrukcją podaną wyżej.Telewizor ten jest na procesorze HD404919A22 i nie wiem czy w ogóle ma opcję trybu serwisowego i czy do tego celu jest potrzebny oryginalny pilot(mam tylko pilot uniwersalny) czy też wystarczy klawiatura na płycie czołowej telewizora ukryta pod klapką.Proszę jeszcze o inne sposoby wejścia w tryb serwisowy Telefunkena BS-540K,a za powyższą odpowiedź na mój post bardzo dziękuję.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 2751297
    @@@@
    Poziom 23  
    Ocena: 91
    To musi zadziałać bez pilota procedura wzięta a z numeru 10/97 Serwisu Elektroniki str. 2,sprawdż czy klawiatura lokalna ci dobrze kontaktuje czy nie trzeba czasem mocno wciskać rób powoli i dokładnie,sprawdż klawiatrę
  • #5 2751659
    bodziobe
    Poziom 10  
    Udało mi się wejść w Service Mode i są różne litery tylko co one oznaczają i jak mam teraz zmienić język menu oraz jak można z tego wyjść bez zapamiętywania nowych ustawień.
REKLAMA