logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kamera Sony DCR-TRV145E - brak obrazu, podejrzenie uszkodzenia przetwornika CCD ICX223CKA-43

Calineczka* 21 Cze 2006 20:26 4477 3
REKLAMA
  • #1 2751231
    Calineczka*
    Poziom 31  
    Ocena: 59
    Witam Koledzy.
    Mam do Was zapytanko...otoz nie znam sie na kamerach a znajomy wcisnal mi takie cos do naprawy. Objaw prozaiczny - menu ekranowe jest, natomiast nie widac obrazu z obiektywu. Ciemnosc. Naczytalem sie forum, rozkrecilem to cos, odkrecilem przetwornik od optyki i na wlaczonej kamerce poswiecilem w niego silna latarka. Ciemnosc. Zadnych cieni, nic-czern. Pomierzylem napiecia...na kondensatorkach, na jednym kolo 15V, na drugim okolo 7V, jak dotykalem koncowka miernika elektrod na plytce to potrafily jakies paski poskakac na ekranie LCD. Zamieszczam zdjęcia przetwornika...czy mam go podejrzewac? Jak go zdiagnozowac? A jesli tak-skad takie cudo wytrzasnac? Oznaczenia widac na zdjeciach...pieknie dziekuje za podpowiedzi i zainteresowanie;-)

p.s.wg serwisowki CCD IMAGER
    ICX223CKA-43
    Załączniki:
    • Kamera Sony DCR-TRV145E - brak obrazu, podejrzenie uszkodzenia przetwornika CCD ICX223CKA-43 schemacik ccd.JPG (74.1 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Kamera Sony DCR-TRV145E - brak obrazu, podejrzenie uszkodzenia przetwornika CCD ICX223CKA-43 ccd cd-418 2.jpg (89.4 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Kamera Sony DCR-TRV145E - brak obrazu, podejrzenie uszkodzenia przetwornika CCD ICX223CKA-43 ccd cd-418 1.jpg (85.92 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2751562
    KRISSERV
    Poziom 19  
    Ocena: 23
    Witam
    Z tego co opisujesz wynika, ze uszkodzony jest przetwornik CCD. na jutro odpowiem jaka cena i na kiedy jest dostepny.
  • REKLAMA
  • #4 2758681
    Calineczka*
    Poziom 31  
    Ocena: 59
    Pieknie dziekuje, teraz czekam na decyzje klienta co dalej robimy...;-)
REKLAMA