logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak udostępnić Neostradę na 3 komputery z Windows 98 przez switch?

ds-88 23 Cze 2006 13:32 1058 5
REKLAMA
  • #1 2756293
    ds-88
    Poziom 2  
    Mam sieć lokalną do której podłączone są trzy komputery. Wszystkie karty sieciowe podpięte są kablem do switcha. Sieć dziła idealnie. Na pierwszym komputerze podłączona jest neostrada i chciał bym ją udostępnić na inne komputery, niewiem jak to zrobić. Wszystkie kompy chodzą na win 98. POMOCY!!
  • REKLAMA
  • #2 2756321
    Jamal20
    Poziom 17  
    Ocena: 12
    Udostępnij najprościej net programem Winroute. W załączeniu program i opis konfiguracji.
    Załączniki:
    • winroutelight 4.21.rar (685.35 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 2756411
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 846
    Możesz skorzystać z wbudowanego w Windows "udostępniania połączenia".

Poczytaj na forum stare posty na ten temat - jest tego bardzo dużo.
  • REKLAMA
  • #4 2756484
    pcform
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Możesz też zainwestować w router. Koszty takiego rozwiązania nie są duże a zwiększy to znacznie komfort. Router pracuje od komputera a musisz liczyć się z tym że jeśli będziesz dzielił łącze programowo to jeden z komputerów będzie musiał być włączony gdy inne będą chciały się połączyć. Sama konfiguracja dowolnego routera nie należy do trudnych.
  • REKLAMA
  • #5 2756524
    ds-88
    Poziom 2  
    Probuje cos z tym wbudowanym udostępnianiem internetu i nic... Może mi ktos podać jak to skonfigurować.
  • #6 2757731
    Jamal20
    Poziom 17  
    Ocena: 12
    ds-88 napisał:
    Probuje cos z tym wbudowanym udostępnianiem internetu i nic... Może mi ktos podać jak to skonfigurować.

Daruj sobie. W win98 udostępnianie jest do bani. Uzyj tego co ci dałem. naprawde idealne rozwiazanie. bedziesz zadowolony. I do tego masz instrukcje po polsku do konfiguracji.
REKLAMA