logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

passat 97r- brak podświetlania deski , wskaźników itd..

kojot3.0 23 Cze 2006 15:10 4567 4
REKLAMA
  • #1 2756583
    kojot3.0
    Poziom 19  
    Ocena: 9
    Witam. Mam problem z pasatem 97r 1,8 20V . Otóż nie działa mi kompletnie żadne podświetlanie. Czyli ani deski rozdzielczej, wszelkich przełączników na pulpicie i na drzwiach. Bezpieczniki wszystkie ok. Moż ewie ktoś o jakimś newralgicznym punkcie w instalacji. Moż ekostka?? Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 2759847
    gsm_service
    Poziom 14  
    Ocena: 1
    Może to glupie. ale nie brales pod uwage ze na przyklad wszystkie żarówki mogły się spalić. Sprawdź chociaż jedną wtedy pomyślimy.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 2763427
    mechanior
    Poziom 11  
    W większości przypadków przewód zasilający podświetlanie deski pęka wewnątrz izolacji zaraz za zegarami a wychpdzący bezpośrednioa od włącznika światła.
    Istnieją także przypadki że z wyłacznika wychodza 2 przewody 1 od podswietlenia a 2 od pozycji w tych przypadkach wystarczy wymienić przełącznik który lubi się psuć.
  • #5 2770463
    Remik71
    Poziom 24  
    Ocena: 303
    Miałem ostatnio taką awarię w golfie IV. Wypnij regulator podświetlenia i połącz odpowiednio dwa przewody-tak aby pominąć potencjometr. Może być zepsuty sam regulatorek.
    PS: Tam nie ma żarówek tylko diody LED (oprócz gniazda zapalniczki).
    Pozdr.
REKLAMA