logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 3120 po zalaniu - czy warto oddać na odpłatną naprawę? Koszty?

witt69 23 Cze 2006 20:22 1230 5
REKLAMA
  • #1 2757606
    witt69
    Poziom 23  
    Ocena: 92
    Witam,

Telefonik wpadł do wody, zaraz po tym został szybko rozebrany i wysuszony, nazajutrz złożyłem go i odburzył, tylko trzeba było baterie naładować, w czasie pierwszego włączenia dało się słyszeć małe zaskwierczenie, ale wszystko było dobrze przez tydzień, w czasie ładowania wyłączył się i na tym koniec, telefon jest na gwarancji, czy jest sens oddawać do serwisu ?, bo wiadomo że poznają że jest po zalaniu i wtedy tylko wchodzi w gre odpłatna naprawa, czy ktoś z kolegów orientuję się jaki w przybliżeniu może być koszt naprawy, za wszystkie rady z góry dziękuję !.
  • REKLAMA
  • #2 2757671
    lechu12
    Poziom 26  
    Ocena: 25
    Gwarancji ci nie przyznają z twojej winy, ja bym ci radził rozebrać go wykąpać w spirycie lub w denaturacie , cleanserze, i wyszczotkować go porządnie, wygrzać pożądnie Hotem, i powinien chulać.

Pozdro

A propo tego zaskwierczenia to za słabo go wysuszyłeś i robiło się zwarcie pod jakimś układem (pomiędzy kulkami)
  • REKLAMA
  • #3 2757745
    witt69
    Poziom 23  
    Witam,

Czytałem właśnie o tej kąpieli, mam izopropanol, pytałem również znajomego mówił, że tak na około 80% przypadków pomaga, może to głupio zabrzmi ale ile mniej więcej go moczyć, acha zapomniałem dodać że w momencie włączenia bateri słychać puknięcie w słuchawce, czyli coś tam jeszcze żyje, dzięki !
  • REKLAMA
  • #4 2757758
    NOOKIA
    Poziom 28  
    Ocena: 37
    wsadz go na godzinke do płynu i niech sobie leży a potem szczoteczke i szorujemy :) no a na końcu suszenie i powinien śmigać :)
  • REKLAMA
  • #5 2757772
    lechu12
    Poziom 26  
    Ocena: 25
    Tak izotropanol też się nadaje w sam raz , wyszoruj go , i namocz tak jak napisał @NOOKIA ,
  • #6 3573767
    witt69
    Poziom 23  
    Kąpiel nie pomogła, tel trafił do serwisu, temat zamykam.
REKLAMA