logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Canon NP6012 - bardzo jasny wydruk po serwisie, co może być przyczyną?

noiman 23 Cze 2006 20:52 1206 4
REKLAMA
  • #1 2757739
    noiman
    Poziom 11  
    witam. mam maszyne po "serwisie". ksero CANON NP 6012 zostalo przeczyszczone, itd. kserowalo idealnie i z dnia na dzien "zbladło". wydruk jest bardzo jasny, wrecz nieczytelny. zastanawiam sie czy to kwestia awarii jednego z podsespołów (wn)? jesli ktos w was mial podobna usterke prosze o informacje. z gory serdecznie dziekuje i pozdrawiam wakacyjnie!!! noiman
  • REKLAMA
  • #2 2757840
    pawcio24
    Poziom 20  
    Ocena: 23
    siemka

przede wszystkim sprawdz wszystkie polaczenia wysokiego napiecia z modulami , bebnem i wywolaczka oraz te 4 bagnety ktore je podaja.

ewentualnie jak byla ona w konserwacji i byla myta elektroda sprawdz czy zostala ona dobrze zalozona z prawej je strony masz plastikowa czesc na ktora sie zaklada blasze ze sprezynka , moze nie dotykac drutu elektrody.
    sprawdz tez czy ktos nie grzebal w kodach i czy potencjometr nie jest ustawiony na najnizsza wartosc.

najlepiej sie upewnisz podmieniajac moduly bebna.

czesc
  • REKLAMA
  • #3 2757899
    ABLublin
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 447
    zobacz czy ktoś nie przekręcił regulacji w skrajne położenie po otwarciu maszyny w górnej części z lewej strony
  • REKLAMA
  • #4 2758687
    copyman
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 834
    Z podmianą bębna mogą być problemy bo musiałbyś wprowadzić napięcia z naklejki żeby uniknąć kodów błedu (E 2xx o ile pamiętam) A może nagle toner siadł ? Miałem tak kiedyś w 6512. Klient kupił "oryginał" ale coś blady był...

C.
  • #5 2759023
    noiman
    Poziom 11  
    dzieki za pomoc! na razie jestem na etapie rozkrecenia obudowy... i teraz chcialbym sprawdzic napiecia na plycie. co do ustawien poziomu jasnosci lub jakosci tonera to wszystko sprawdzalem. nawet toner wymianilem;) czy ma ktos z was schemat tego ustrojstwa? pozdrawiam

Dodano po 5 [godziny] 25 [minuty]:

no i naprawilem... przyczyna byl ktorys ze stykow. ponaciagalem kabelki i po tych zabiegach zaczela kserowac jak nowa:) niestety nie wiem kiedy znow jej sie odwidzi, wiec jesli mozna/ktos posiada, poprosze schemat. moze wtedy podejde z wiekszym profesjonalizmem do naprawy tego ksera:))) na razie 1:0 dla mnie:)
REKLAMA