logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP PSC 1410 - instalacja trwa zbyt długo, zatrzymuje się na 30%

kloczan 24 Cze 2006 19:38 2961 4
REKLAMA
  • #1 2760476
    kloczan
    Poziom 11  
    Witam
    Mam pytanie, wlaczylem instalacje z plyty i instaluje mi sie juz ponad 3h i jest 30% Zawsze tak jest czy cos jest nie tak...? Na poczatku instalacji pisalo ze potrwa 20min...
  • REKLAMA
  • #2 2760695
    eseli
    Poziom 27  
    Ocena: 64
    witam

Prawdopodobie masz uszkodzoną płytke CD. Spróbuj
    ściagnąć sterowniki ze strony www i odpal instalacje
    z twardego dysku .
  • REKLAMA
  • #3 5110806
    msblondyn
    Poziom 13  
    Ocena: 8
    Właśnie mam ten sam problem, instaluje sie z płyty i w pewnym momencie stoi w miejscu praktycznie, mieli, mieli i nie może zainstalować. Sterowniki z internetu też nie pomagają zbytnio. Widzę, że to dawny temat, ale może ma ktoś już doświadczenie w tym temacie.
  • REKLAMA
  • #4 5114726
    gabrycha
    Poziom 19  
    Ocena: 40
    Panowie - uzbrójcie sie w cierpliwość - to rzeczywiście trwa cholernie długo - niewiedzieć czemu.
    Dodam tak od siebie że gdo czasu potrzeba na zainstalowanie składników bez których sam instalator nie działa - typu .NET i inne takie cuda.
    Jak ktoś chce to niechaj rozpakuje sobie to archiwum instalacyjne i komponenty urządzenia ręcznie instaluje.
    (USB4DOT kontroller, printer, skanner) tyle że skanera twain nie będzie. i trzeba to ręcznym setupem pogonić. W zamian zyskujemy to że instalka nie zajmie 400MB a zamknie sie w 50.

Przyszło mi jeszcze do głowy że te składniki to mogą nie chciec się zainstalować jak należy i dlatego wszystko wygląda jak by wisiało. Ale na to nic nie wymyśle prócz recznego procesu instalacji.

A jako zobrazowanie dam taki przykład:
    Komputerek stary i system win98 - drukarka typu chlebak serii DXXX - problem z instalacją taki że "Za Mało Pamięci albo miejsca" albo coś w tym stylu. komunikat wyskakiwał po dobrych kilkunastu minutach mielenia dyskiem i płytą. Jako doświadczony "majsterek" podszedłem do kompa zrobiłem wtyknięcie do USB - wyskoczył monit o sterowniki i ręcznie pomogłem systemowi odszukać je na oryginalnej płycie CD. zajęło mi to 2 może 3 minuty i drukarka już pluła wydruki strony testowej. A właściciel tego komputera właśnie w tym samym momencie zadał mi pytanie "Kawa czy Herabata" i zdębiał z wrażenia.
  • #5 5114750
    msblondyn
    Poziom 13  
    Ocena: 8
    Więc tak. Podłączyłem drukarkę do innego laptopa i trwało to trochę faktycznie, ale poszło bezproblemowo, a na drugim laptopie nie chce..zatrzyma się i stoi instalacja przy 5%.
REKLAMA