logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

po skończonym praniu woda w zbiorniku na płyn do płukaniu

makinka 25 Cze 2006 14:08 7337 6
REKLAMA
  • #1 2762250
    makinka
    Poziom 2  
    Ocena: 3
    witam !
    mam od wczoraj pralkę boscha i zauważyłem niepokojące zjawisko , po skończonym praniu zostaje woda w pojemniku na płyn do płukania ! płynu nie użyłem do tego pierwszego prania , a podobny problem był ze starą pralką polara tam tak samo po skończomym praniu w miejscu gdzie powinno się lać płyn do płukania pojawiała się woda , proszę o pomoc , bo nie wiem czy robię coś źle włączając cykl prania , czy może muszę zawsze używać płynu do płukania , a może w ogóle to jest jakaś poważniejsza usterka ? będę wdzieczny za kazda odpowiedź
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 2762414
    zayzayer
    Specjalista AGD
    Ocena: 754
    makinka napisał:
    mam od wczoraj pralkę boscha i zauważyłem niepokojące zjawisko , po skończonym praniu zostaje woda w pojemniku na płyn do płukania

Poprosić o naprawę w ramach gwarancji.
  • REKLAMA
  • #3 2762550
    zbyszeks0
    Specjalista AGD
    Ocena: 239
    Plyn do płukania wlewasz kiedy chcesz i na przyszłośc rozcienczaj go wodą w stosunku 4 : 1..Pozdrawiam.
  • #4 2762583
    Błażej
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 3620
    Czy ta pralka boscha jest nowa, czy jakaś używka? Jeśli używka, to możliwe, że zalepiony pozostałościami płynu jest otwór, przez który ten płyn sie wylewa. Trzeba wyjąć szufladę i przeczyścić (można odmoczyć w wodzie).
  • REKLAMA
  • #5 2762929
    makinka
    Poziom 2  
    jest nowa , wczoraj wyjechała ze sklepu , w sumie na dwa prania po jednym woda została po drugim nie , teraz próbuję po raz trzeci i w ogóle dziwi mnie , że mam takie szczęście do pralek , które zostawiają wodę w zbiorniku na płyn do płukania , myślałem , że coś źle włączam :)
  • REKLAMA
  • #6 2762944
    Błażej
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 3620
    Może płyn jest za gęsty i nie przelewa się przez otwór w szufladzie... Zawsze też możesz zareklamować pralkę jeśli problem się będzie powtarzał. Możesz też udać się do sklepu i robiąc z siebie osobę niewiedzącą co i jak, pozadawać kilka pytań.
  • #7 2762962
    makinka
    Poziom 2  
    nie jest , bo ja jeszcze płynu do płukania nie lałem ;)
    no narazie napisałem do Boscha zobaczymy co powiedzą , może problem się nie powtórzy , słyszałem , że to dobra firma i na ogół niezawodna ... tu jest mniejszy problem niż wcześniej w polarze , bo tutaj szufladka się wyjmuje , a tam musiałem strzykawką wysysać :-D
    myślałem , że może cos nie tak włączam , ale po zastanowieniu myślę , że tu nic się nie da źle włączyć ! ;-)

Podsumowanie tematu

✨ Po zakończonym cyklu prania w nowej pralce Bosch pozostaje woda w pojemniku na płyn do płukania, mimo że płynu nie używano. Podobny problem występował wcześniej w pralce Polar, gdzie woda również zalegała w tym miejscu. Możliwe przyczyny to zbyt gęsty płyn do płukania lub zatkany otwór w szufladzie dozownika, co może wymagać jej wyjęcia i dokładnego czyszczenia. W przypadku powtarzającego się problemu zalecane jest skorzystanie z gwarancji lub reklamacja urządzenia. Użytkownik skontaktował się z serwisem Bosch w celu uzyskania dalszej pomocy.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA