logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Odtwarzanie plików wmv i mpg – brak obrazu mimo VLC i K-Lite Codec Pack

niuniu7 25 Cze 2006 23:22 3718 6
REKLAMA
  • #1 2763787
    niuniu7
    Poziom 17  
    Ocena: 19
    Mam pytanie a mianowicie ściągnąłem filmy o rozszerzeniach wmv i mpg i w trakcie otwierania wyskakuje takie coś ,próbowałem VLC i otwiera ale obraz jest taki jak by brakowało jakiegoś kodeka i nic nie widać konkretnego wiem że VLC ma kodeki w sobie więc chyba nic tu po nim w systemie mam też zainstalowane 2 pakiety kodeków K-Lite Codec Pack i xp codec ale to chyba niema nic do rzeczy dlatego zastanawia mnie czy jest jakiś sposób żeby to uruchomić ? Ponieważ mój ostatni post wylądował w koszu zmieniłem treść pytania więc mam nadzieje że ten zostanie gdyż niełamie zasad regulaminu tym pytaniem .Prosiłbym o odpowiedzi na maila.

niuniu7(_at_)o2.pl
  • REKLAMA
  • #2 2763814
    szaleniec
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 199
    Kodeki niezbedne do odtwarzania plikow WMV sa w Windows Media Playerze, wiec proponuje zainstalowac najnowsza jego wersje.
  • REKLAMA
  • #3 2763861
    niuniu7
    Poziom 17  
    takie coś................................................
    Załączniki:
    • kk.jpg (321.71 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • kk.jpg (321.71 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #4 2763879
    niuniu7
    Poziom 17  
    szaleniec napisał:
    Kodeki niezbedne do odtwarzania plikow WMV sa w Windows Media Playerze, wiec proponuje zainstalowac najnowsza jego wersje.
    mam najnowszy windows media player i próbowałem wszystkich playerów dostępnych w necie
  • REKLAMA
  • #5 2763905
    arnoldk_20
    Poziom 35  
    Ocena: 114
    Pliki te pliki wmv są chronione prawami autorskimi i otwierają stronę internetową na której możesz dokonać platności lub na której należy wpisać kod itd.. aby je odtworzyć.
    Pliki mpg nie są plikami mpg tylko plikami wmv (lub asf) którym zmieniono rozszerzenie ma mpg i po otworzeniu takiego pliku otwiera się okno ze stroną internetowa.
    Chyba oprócz WMP nie ma innego playerka do otwierania zabezpieczonych plików wmv (lub asf)
  • #6 2763954
    niuniu7
    Poziom 17  
    arnoldk_20 napisał:
    Pliki te pliki wmv są chronione prawami autorskimi i otwierają stronę internetową na której możesz dokonać platności lub na której należy wpisać kod itd.. aby je odtworzyć.
    Pliki mpg nie są plikami mpg tylko plikami wmv (lub asf) którym zmieniono rozszerzenie ma mpg i po otworzeniu takiego pliku otwiera się okno ze stroną internetowa.
    Chyba oprócz WMP nie ma innego playerka do otwierania zabezpieczonych plików wmv (lub asf)
    wiem o tym bardzo dobrze pliki te otwiera też VLC i jeszcze tam jakiś player ale nie o to mi chodziło a mianowicie jak odpalić taki pliczek
  • #7 2764032
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 584
    niuniu7 napisał:
    pliki te otwiera też VLC i jeszcze tam jakiś player ale nie o to mi chodziło a mianowicie jak odpalić taki pliczek

W bardzo prosty sposób, a mianowicie na drodze ZAKUPU praw do oglądania tego pliczku.

Pierwsze umieszczenie tego tematu na forum spowodowało tylko jego usunięcie, bez jakichkolwiek konsekwencji dla kolegi ( https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic536047.html ). Kolega nie nauczony dotychczasowym doświadczeniem umieszcza temat po raz drugi (pod zmienionym tytułem) próbując uzyskać informacje dotyczące złamania zabezpieczeń. Tym razem udzielam koledze ostrzeżenia. Następna próba kontynuowania tego tematu spowoduje udzielenie koledze dłuższego urlopu od pisania na Elektrodzie, aby kolega przemyślał swoje postępowanie. Proszę moje ostrzeżenie potraktować poważnie. Temat zamykam.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z odtwarzaniem plików w formatach WMV i MPG, które mimo użycia odtwarzaczy VLC oraz zainstalowanych pakietów kodeków K-Lite Codec Pack i XP Codec, nie wyświetlają obrazu. Wskazuje, że VLC posiada wbudowane kodeki, a mimo to obraz jest nieczytelny. W odpowiedziach zasugerowano instalację najnowszej wersji Windows Media Playera, gdyż kodeki do WMV są w nim zawarte. Jednak użytkownik potwierdził, że posiada najnowszy WMP i próbował różnych odtwarzaczy. W dyskusji wyjaśniono, że niektóre pliki WMV mogą być chronione prawami autorskimi i wymagają zakupu licencji lub wpisania kodu aktywacyjnego, co uniemożliwia ich odtwarzanie bez autoryzacji. Pliki z rozszerzeniem MPG mogą być w rzeczywistości plikami WMV lub ASF z zmienionym rozszerzeniem, które również mogą być zabezpieczone. W związku z tym, bez legalnego zakupu praw do odtwarzania, nie ma możliwości uruchomienia tych plików. Moderator forum ostrzegł przed dalszym poruszaniem tematu dotyczącego łamania zabezpieczeń i zamknął dyskusję.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA