Z tego linka co podał marck1 doczytałem że: czarny to uziemienie ( masa ?) czerwony- zasilanie komutowane, żólty-zasilanie stałe .
Jak podłączlem wcześniej inne radia to poprostu było : masa (-), czerwony (+), najczęściej chyba niebieski ( remote, który zwierało się do "+" )
A tutaj ? Dalej nic nie kumam i nie jestem pewien co jak gdzie, Czy ktos mógłby mi jak krowie na rowie wytłumacyć jak podłączyć radio do zasilacza i jednoczesnie go nieuszkadzając ? Bylbym bardzo wdzięczny.
ps
Nie kupilem na szczęście tego radia

, kumpel mi przyniósł i poprosił żebym sprawdził czy dziala, bo on sam też nie wiedział jak je u siebie podłączyć.
...................................................................................
ok zaraz sprawdze i dam znać :]
...................................................................................
POdłączylem wg wskazówek, radyjko ładnie sie odpala, zasysa płytke i niby wszystko było ok, jednak szybko zauważyłem ze radiatorek z tyłu masakrycznie sie grzeje, sprawdziłem wyjscia głosnikowe miernikiem i okazało sie ze na dwóch jest "stałe " : 10V i 2V. Czyli raczej spalona któras z końcówek :/
Radio ma byc naprawione jak najmniejszym kosztem i wymiana kosci chyba tu nie wchodzi w grę. Radio ma wyjscie niskopoziomowe z tyłu na czinczach czyli mozna podpiąc dodatkowy wzmacniacz.
Moje pytanie teraz : jak "odciąć" uszkodzone końcówki mocy zeby radiator sie tak nie grzał ? Znajomy nie chce pakować w niego kasy, ma wzmacniacz, a radio miałoby słuzyc tylko jako odtwarzacz CD, wiec pomyslałem ze to jest najlepsze wyjscie. Czy moze sie mylę ?