logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Popsuty Polar SL346X. Świeci kontrolka, ale pralka nie pierze.

tomciu4 28 Cze 2006 18:40 3502 7
REKLAMA
  • #1 2772048
    tomciu4
    Poziom 11  
    Siema.

Mam problem chodzi tutaj o plalke Plar SL346X . Po załączeniu (ustawilem program proszek itd.) świeci sie kontrolka ale nie widac nic po może przypominac pranie tzn. pralka nic nie robi. Podejrzewam programator bo wszystkie kanaliki juz sprawdzilem niby ok. Ta pralka nie jest juz obecnie produkowana i nie moglem znalezc do niej części :cry: silmik jest ok chociaz mam podejrzenia co do styków ale sprawdze dziesiaj . Prosze o sugestie podpowiedzi jeżeli ktos miał kontakt z tą maszyną. Z góry dzięki za pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 2772305
    staszekf
    Poziom 33  
    Ocena: 498
    Do sprawdzenia blokada drzwi.
  • REKLAMA
  • #3 2774128
    tomciu4
    Poziom 11  
    no właśnie tez tak sie zastanawiam nad tym a przy okazji rozbierania programatora zobaczyłem jeden przepalony kabelek zlutowałem i nic sprawdze to z tymi drzwiczkami :D dziex za pomoc napisze ppóźniej czy pomogło

Pozdro.

Dodano po 1 [godziny] 52 [minuty]:

Z tą pralką to nie za ciekawię. Ten wyłącznik chyba rzeczywiście jest zepsuty ale tam wogóle nie idzie się dostać. Nawet nie widziałem tam żadnej elektroniki.Popróbuje jeszcze późbiej z właczoną pralką śrubokrętem nastawić trochę ten zatrzask , jak sie nie włączy to zepsuty Konieczne będzie ściąganie bębna?? :|

Pozdro.

Moderowany przez skryn:

Przeniosłem z AGD.

• #4 2774604
    KrzychoMiki
    Poziom 21  
    Ocena: 117
    Kolego zawołaj jakiegoś fachowca bo tak będzie i lepiej i taniej.
  • REKLAMA
  • #5 2781420
    tomciu4
    Poziom 11  
    hehe co do fachowca to mi sie nie opłaca jak sam nie zrobieto pralka dowywalenia a przy okazji sie troche poucze myśle że popsuty jest albo programator albo blokada drzwi aha i jeszcze coś kto wie do czego jest takie okrągłe urządzenie z wężykiem powietrznym i dwoma pomarańczowymi czarnym zielonym i bialym kablem to chyba firma elbi w pralce polar SL346X
  • REKLAMA
  • #6 2782771
    Jack14
    Poziom 38  
    Ocena: 175
    Hydrostat zostaw w spokoju raczej na pewno do wymiany blokada zamka.
  • #7 2782846
    Topolski Mirosław
    Moderator Elektrotechnika
    Ocena: 1609
    tomciu4 napisał:
    hehe co do fachowca to mi sie nie opłaca jak sam nie zrobieto pralka dowywalenia a przy okazji sie troche poucze myśle że popsuty jest albo programator albo blokada drzwi aha i jeszcze coś kto wie do czego jest takie okrągłe urządzenie z wężykiem powietrznym i dwoma pomarańczowymi czarnym zielonym i bialym kablem to chyba firma elbi w pralce polar SL346X

Dziwny z Ciebie facet:nie opłaca Ci się wezwać fachowca,a chcesz zniszczyć pralke i kupić nową?Gdzie sens i logika?
    Gdybyś naprawdę chciał ją naprawić użyłbyś funkcji :arrow: szukaj
    Wybacz,ale po Twoich wypowiedziach popieram post kolKrzychoMiki,szkoda tej pralki.
  • #8 2784987
    tomciu4
    Poziom 11  
    heh chlopie ina i tak pojdzie do wywalenia jak sie okaze ze to programatorr a jak to nie programator to sam to zrobie:D:D:D

Podsumowanie tematu

✨ Pralka Polar SL346X po uruchomieniu programu świeci kontrolka, lecz nie wykonuje cyklu prania. Podejrzenia dotyczą uszkodzonego programatora lub blokady drzwi. Sprawdzono drożność kanalików i silnik, które są sprawne, jednak zauważono przepalony kabel w programatorze, który został naprawiony lutowaniem. Zalecane jest sprawdzenie wyłącznika blokady drzwi, który może być uszkodzony i trudny do dostępu, co może wymagać demontażu bębna. Wskazano, że hydrostat prawdopodobnie nie jest przyczyną usterki. W pralce znajduje się również okrągłe urządzenie z wężykiem powietrznym i kilkoma przewodami (pomarańczowy, czarny, zielony, biały), prawdopodobnie firmy Elbi. Wskazano, że naprawa samodzielna jest możliwa, choć fachowa pomoc może być bardziej efektywna.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA