logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP DeskJet 690c – rolki nie pobierają papieru po zacięciu, jak naprawić?

al11 29 Cze 2006 12:25 1314 4
REKLAMA
  • #1 2774255
    al11
    Poziom 15  
    Ocena: 30
    Miałem zacięty papier w 690c, pociągnąłem go do tyłu. Efekt jest taki, że kółka wciągające papier nie kręcą się, lub kręcą słabo. Co uszkodziłem, i jak to naprawić?
  • REKLAMA
  • #2 2774353
    print

Poziom 16  
    Ocena: 21
    Sprawdź po lewej stronie drukarki silnik i koła zębate napędzające te rolki. Aby to sprawdzić trzeba rozebrać drukarkę.
    Konto firmowe:
    Printservis
    ul. Władysława Reymonta 6, Elbląg, 82-300 | Tel.: 55 XXX XX XX (Pokaż) | Strona WWW: www.printservis.elblag.pl
  • REKLAMA
  • #3 3344403
    PKF
    Poziom 11  
    A moze mi ktos pomoc, jak rozebrac ta drukarke, ale tak by nie polamac calkowicie obudowy, bo juz cierpliwosci mi do niej brakuje..... ;)
  • REKLAMA
  • #4 3344946
    Kovalinski
    Poziom 16  
    Ocena: 16
    zdejmujesz tylną obudowę wciskając 2 listki w dwóch otworach od spodu drukarki.Odłączasz wiązkę sterującą z elektroniki u góry elektroniki gdy drukarka normalnie stoi. Z przodu drukarki wyjmujesz listek ograniczający papier, bierzesz śrubokręt z końcówką TORX 20 (gwiazdki)- odkręcasz dwie śruby trzymające obudowę główną.Od spodu po bokach (z przodu i tyłu drukarki patrząc na blachę od spodu drukarki) są zaczepy - musisz je zwolnić aby obudowa zeszła z drukarki do góry.Gdy ją zdejmiesz masz calusieńki mechanizm drukarki na stole leżący na blasze :). Zajrzyj pomiędzy rolki pobierające czy przypadkiem nie został tam kawałek porwanego papieru. Gdy rolki pobierające nie ciągną papieru ja je traktuję papierem ściernym - drastyczne ale skutkuje! Acha żeby wyjąć rolki pobierające potrzebna ci końcówka do śrubokręta TORX 10. Powodzenia.
  • #5 3407653
    PKF
    Poziom 11  
    Sorry ze tak pozno, ale Dziekuje, pomoglo, juz umiem otwierac te gruchoty :)
REKLAMA