logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Błąd Preloader init error w Dejan Flasher na platformie DCT 3

matidanko6 29 Cze 2006 12:37 780 3
REKLAMA
  • #1 2774288
    matidanko6
    Poziom 27  
    Ocena: 60
    itam wszystkich aż mi wstyd pytaś się o taką głupote ale jestem już bezradny. Dejanem telefony robię już kilka lat ale pierwszy raz mam taki problem a mianowicie: podczas próby flashowania jakiego kolwiek telefonu platformy DCT 3 wyskakuje mi w rollins 4.79 błąd:
    Preloader init error
    Phone RAM is bad
    you select wrong phone type

dodaje ze soft jest odpowiedni do typu telefonu i soft jest sprawdzony.
    proszę o pomoc
  • REKLAMA
  • #2 2774385
    norbi45
    Poziom 33  
    Ocena: 59
    No pewnie uszkodzony przewód (dejan).
    Sprawdź na innym programie np kNoku, potem na innym komputerze i jeśli w obu przypadkach będzie to samo to kabel.
  • REKLAMA
  • #3 2775707
    tomsyty

Poziom 26  
    Ocena: 20
    Może przeinstalowywałeś ostatnio system i dodałeś SP2 do Windowsa (ponoć utrudnia pracę z telefonami), możliwe jak napisał norbi45 że kabel się wytarł i pękł w środku, możliwe też że port LPT uległ uszkodzeniu (niestety niedawno sam tego doświadczyłem podłączając różne urządzenia na żywca bez wyłączania systemu), poza tym jeżeli pracujesz na WinXP to UserPort i Rolis wersja 4.78b6
    Konto firmowe:
    Tomasz Jędras (tomsyty)
    Wierzbowa 30a, Lubin, 59-300 | Tel.: 601XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: https://tomsyty.pl
  • #4 2776944
    mat3oosh
    Poziom 16  
    Ocena: 1
    zobacz, czy masa jest podlaczona do obudowy lpt. Tak, jak napisali koledzy, problem typowo kabelkowy, ew jeszcze padniety 74HC, ale nie wierze w to specjalnie.
REKLAMA