logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Którą pamięć wybrać (płyta główna as rock k7nf2)?

Raulpg 29 Cze 2006 13:41 911 2
REKLAMA
  • #1 2774502
    Raulpg
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    Cześć, mam zmiar kupić sobie pamięci DATA Vitesta 2x1GB DDR400 lub OCZ Gold Edition GX XTC lub G.SKILL 2 x 1 GB (PC4000). I teraz pytanie - czy te ostatnie pójdą na mi na płycie as rock k7nf2, czy przepustowość ma znaczenie do tego czy będa kompatybilne(bo one jako jedyne z wyżej wymienionych posiadają 4gb/s). Bo chce zrobić tak: używać przez około 2 miesiące jakichś z w/w pamięci. Potem przerzucić się na DFI lan party nf4 i je nieco podkręcić. Które z nich się do tego najlepiej nadają?
  • REKLAMA
  • #2 2774965
    Platon
    Poziom 42  
    Ocena: 169
    Wybierz te o najwżyszym taktowaniu. Nie napisales jaka prędkość maja OCZ, ale powinny nieźle się kręcić.
    Warto zmieniac za 2 miesiąc platforme na S939? Wstrzymaj się z zakupem, i z za dwa miesiące sprzedaj to co masz i kup cos na AM2. Będziesz miał bardziej przyszłościowe rozwiązanie, a procesory AMD po wyjsciu conroe stanieją.
  • #3 2775614
    Raulpg
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    Dzięki za wiadomośc o tym Conroe dopiro teraz się dowiedziałem, że cos takiego istnije i ma wejśc na poslki rynek 24 lipca. Dzięki tobie zaoszczędze przynajmniej 250 zł, bo chciałem juz sobie kupić x2 3800++ za 750zł, a tak poczekam ten miesiąć i zaczekam na rozwój sytuacji.

Ocz - przepustowośc też 3200

A tak wracając do tej platformy am2, to w sumie nie wiem czy się przerzucę, bo obecnie mam już nowy zestaw złożony, w tym płytę dfi lanparty ultra-D i niechętnie będe chciał ją zmieniać, chyba że polecisz mi równie dobrą jak nie lapszą na o/c.
REKLAMA