logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sharp SF 2220 - czy po wymianie wywoływaczki trzeba resetować kody serwisowe?

sebacz 29 Cze 2006 17:16 1115 5
REKLAMA
  • #1 2775126
    sebacz
    Poziom 12  
    Witam w wyzej wymienionej kopiarce swieci sie kontrolka , wymiana wywolywaczki i uzupelnic toner.Moje pytanie ,czy po wymianie trzeba bedzie jakies kody wpisac w servisie,czy kontrolki same zgasna jak zaloze nowa wywolywaczke.Jesli ktos sie orietuje to bylbym wdzieczny za podpowiedz jak sie do tego zabrac.Dzieki
  • REKLAMA
  • #2 2775291
    SławekSS
    Poziom 24  
    Ocena: 80
    Trzeba wymienić bęben, developer oraz co najmniej zestaw LH.
    Trzeba wykasować licznik korekcji developera i bebna.
    Nastepnie zrobic inicjalizacje developera.
    Przy okazji zrobic konserwacje i wykasowac licznik konserwacji.
    Zrobic autokorekte świecenia lampy, wyregulowac zaczernie dla kazdego zakresu, na koniec wykasowac błedy i po wszystkim. Całość 1h roboty.
  • REKLAMA
  • #3 2776868
    horse667
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 96
    Witam, oczywiście kolega Sławek ma pełną rację, tzn praktycznie cytuje podręcznik serwisowy. Natomiast w rzeczywistości to zacząłbym od uzupełnienia toneru i sprawdzenia jakości kopii. Jeżeli kopiarka będzie brudzić, lub w inny sposób jakość kopii będzie niezadowalająca, sprawdzić wzrokowo stan powierzchni bębna i stan developera, wyczyścić kopiarkę i spróbować znowu. Jeżeli dalej odbija nie ciekawie wymienić bęben i dv, przeprowadzić inicjację, i oczywiście skasować kontrolkę(sama nie zgaśnie). Z mojego doświadczenia wynika, iż materiały w tej kopiarce z powodzeniem robią drugi cykl pracy, ale oczywiście czasami trzeba wymienić wszystko już po pierwszym cyklu.
    pozdrawiam horse
  • REKLAMA
  • #4 2777502
    sebacz
    Poziom 12  
    Czesc ,dzieki za odpowiedz . Szczeze mowiac nie robilem jeszcze Sharpa i to co napisaliscie to dla mnie lacina.Mosze jeszcze poczytac troche na ten temat . Ma moze ktos service manuale ? Bez tej lektory nawet sie za to nie biore. Jeszcze raz dzieki.
  • REKLAMA
  • #5 2777554
    Janusz.P
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 224
    dokumentacja 0d sf2022 powinna pasowac jest tutajhttps://www.elektroda.pl/rtvforum/topic126950.html
  • #6 2778289
    SławekSS
    Poziom 24  
    Ocena: 80
    Ja tam zawsze wymieniam. Przynajmniej mam spokój.
REKLAMA