logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SONY SLV-715 – identyfikacja elementu Q201 w zasilaczu, brak schematu zasilacza

andwan 02 Lip 2006 20:39 2208 3
REKLAMA
  • #1 2784399
    andwan
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    WITAM!

Dostałem magnetowid jako całkiem ciemny z przykrą wonią zalatującą z wnętrza.Po otwarciu wybudowałem zasilacz.Większość elektrolitów rozlana
    /to one tak subtelnie pachną/część scieżek też nie istniała.ELKI wylutowałem całość umyłem ścieżki odtworzyłem zabudowałem nowe kondensatoryi dalej okazało się,że element napowierzchniowy zabudowany od strony druku posiadający pięć nóżek trzy ma ugnite.Na dokładkę żaden nadruk na nim nie istnieje na PCB opisany jest jako Q201.Przegrzebałem całą bazę schematów elektrody,owszem schemat 715 tego cuda jest ale bez zasilacza.Znalazłem w bazie zasilacze coś tylko trochę podobnego tylko z idei/chyba jakieś SONY/ i jest tam chyba taki element opisany S13 120CA.W katalogach ani w sieci nie mogę znależć żadnych info na temat tej części.Proszę o jakiekolwiek rady na ten temat.Może ktoś posiada schemat samego zasilacza.

pozdrowienia ANDRZEJ
    Załączniki:
    • Dok3.doc (83 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 2784592
    marck1
    Serwisant RTV
    Ocena: 773
    Schemat zasilacza i spis elementów masz na e-mail.
  • REKLAMA
  • #3 2789233
    andwan
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    Dzięki bardzo.Powiadomię o efektach.

Andrzej
  • #4 9619464
    Adam-24
    Poziom 1  
    Witam, Proszę o schemat do zasilacza 1-413-609-21 HS-31SH2 1701 Magnetowid Sony SLV-715UB HQ LANC.
    Magnetowid przywiozłem z UK i dałem do naprawy z powodu uszkodzonego zasilacza.
    Niestety po naprawie chodził dosłownie tydzień czasu (50zł w plecy) Znajdował się w trybie spoczynku kiedy wysiadł (STAND-BY). Niepokojący był jedynie smród w pokoju.
REKLAMA