logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Instalacja Protel99SE na Linux przez WINE – błąd podczas instalacji, ktoś uruchomił?

Mody 03 Lip 2006 19:36 1531 9
REKLAMA
  • #1 2787382
    Mody
    Poziom 25  
    Ocena: 28
    Czy da się jakoś w wine zemulować Protela99SE ??. Próbowałem ale podczas instalacji wyskakuje błąd i zostaje przerwana. Czy komuś się to udało ??

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 2787411
    histeria
    Poziom 19  
    Ocena: 24
    Protela 99SE instalowałem zarówno pod WIN98 jak również pod XP-SP2.
    Nie było żadnych problemów.A jaki to błąd-może ktoś będzie wiedział.
  • REKLAMA
  • #3 2787439
    Mody
    Poziom 25  
    Nie chodzi mi o windowsa tylko o emulator dla linuxa wine hq :)
  • #4 2787536
    histeria
    Poziom 19  
    Ocena: 24
    Z rozpędu żle przeczytałem-przepraszam
  • #5 2788562
    witold23
    Poziom 15  
    Ocena: 7
    witam
    A jakie wysypuje błędy popytam się kumpli
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #6 2788602
    Kris52
    Poziom 24  
    Ocena: 67
    Jesli nie dasz rady w wine to powinien poradzic vmplayer z pakietu vmware.W winehq mialem problem z programami do dedykowanych programatorow,osyloskopu pod usb i innych.A w tym dziala wszystko. Tyle ze wymaga dosc mocnego sprzetu.Pozdrawiam
  • #7 2789035
    Mody
    Poziom 25  
    Błąd który wyskakuje przy instalacji
    Instalacja Protel99SE na Linux przez WINE – błąd podczas instalacji, ktoś uruchomił?
  • REKLAMA
  • #8 2794415
    Przem188
    Specjalista EDA
    Ocena: 156
    Z tego co wiem, developerzy wina opracowali go pod konkretne aplikacje, i jezeli sa programy, który ludzie chceiliby uruchamiać , to sa proszeni o zgłoszenia z propozycjami na ich stronę. jezeli bedzi eodpowiednio dużo chętnych, przystosują Wina pod ta aplikację.
  • #10 2821051
    Zbych_
    Poziom 25  
    Ocena: 6
    Ściągnij Crossover Office (komercyjna wersja wine) ze strony producenta (jest dostępna wersja testowa 30 dniowa) - Protel chodzi na niej bez większych problemów (jednyny kłopot na jaki się natknąłem to przesuwanie pasków narzędziowych myszką).

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy problemów z instalacją oprogramowania Protel99SE na systemie Linux za pomocą emulatora Wine. Użytkownik napotkał błąd podczas instalacji, który przerywa proces. Inni uczestnicy potwierdzili, że Protel99SE działa bez problemów na systemach Windows 98 i XP, jednak w Wine pojawiają się trudności. Zaproponowano alternatywne rozwiązanie w postaci użycia VMware Player, który lepiej radzi sobie z dedykowanymi aplikacjami, choć wymaga mocniejszego sprzętu. Wskazano również, że Wine jest rozwijane pod kątem konkretnych aplikacji na podstawie zgłoszeń użytkowników, a w bazie WineHQ znajduje się wpis dotyczący Protel99SE. Sugerowano także wypróbowanie komercyjnej wersji Wine, Crossover Office, która umożliwia uruchomienie Protel99SE z minimalnymi problemami, głównie dotyczącymi interfejsu użytkownika (przesuwanie pasków narzędziowych).
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA