logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Canon MP370 - Błąd 5100, karetka nie reaguje, jak naprawić?

gruby_marek 04 Lip 2006 10:24 1092 2
REKLAMA
  • #1 2789043
    gruby_marek
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    witam

mam pewien problem z drukarka-skanerem, otoz po podlaczeniu ukazuje mi sie cartrige jamed press ok, oczywiscie wcisniecie ok nic nie daje, po wlaczeniu karetka nie wyjezdza jest martwa wogole nie reaguje - nie porusza sie, jak sobie z tym poradzic? przy probie drukowania pokazuje mi sie blad 5100

moze znacie jakies rozwiazanie
    Moderowany przez kosmita:

Po raz kolejny poprawiam temat, następnym razem będzie ostrzeżenie + blokada pisania na miesiąc (podstawa regulamin pkt 9).

Wpis dokonany w dniu: 2006-07-04 o godzinie: 11:13

• REKLAMA
  • #2 2790001
    konmaj
    Spec od drukarek
    Ocena: 496
    Ja proponowałbym sprawdzić pasek pozycjonujący - taka przezroczysta tasiemka z pionowymi kreskami i innymi znaczkami na końcach rozciągnięta na całej długości drogi karetki i przechodząca przez czujnik w karetce. Taki problem może być spowodowany przez zerwanie, uszkodzenie, odczepienie lub zabrudzenie tego paska: urządzenie "nie wie", w którym miejscu znajduje się karetka i sygnalizuje zacięcie.
  • #3 2792680
    Fabjan
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    zgadzam sie z kol.konmaj, lub poprostu dokładnie obejżec czy nic sie nie urwało, czy głowica na swoim miejscu w szynie, czy pasek napędzający na swoim miejscu.
REKLAMA